Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στον αγώνα Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Πανσερραϊκός

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

– Σ’ ένα συναρπαστικό-στο δεύτερο ημίχρονο- παιχνίδι, όπου κυριάρχησαν το πάθος και οι δυνατές προσωπικές μονομαχίες, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 1-1 με τον πρωτοπόρο Πανσερραϊκό και συνέχισε την αήττητη πορεία του στο πρωτάθλημα του πρώτου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

 

Μάλιστα, ομάδα του Νίκου Ουσταμπασίδη έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης, αφού έχασε μεγάλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα.

Αντίθετα, το συγκρότημα του πρώην προπονητή του Πανθρακικού Κώστα Βασιλακάκη έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και δε δικαιολόγησε τη βαθμολογική του θέση.

Στο πρώτο ημίχρονο οι αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες, με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να προηγηθούν μ’ ένα αμφισβητούμενο πέναλτι. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε από την ομάδα των Σερρών στο 22ο λεπτό της συνάντησης, όταν το σουτ του Τσιμίκα κατέληξε στην αγκαλιά του Φυσέκη. Στο 38’ η εκτέλεση φάουλ του Μουτεσίδη πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Φυσέκη. Τρία λεπτά αργότερα, ο Πανσερραϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του έμπειρου Γκόγκα, το οποίο καταλόγισε ο διαιτητής Μηλιάδης μετά από υπόδειξη του επόπτη Αϊνάλη, όταν η μπάλα μετά από σέντρα του Ρούτση φάνηκε να βρίσκει στο χέρι του Λειβαδιώτη, που ήταν όμως σε κοντινή απόσταση και ‘’κολλημένο’’ στο σώμα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Εθνικός μπήκε αποφασισμένος να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, φτάνοντας γρήγορα στην ισοφάριση, ενώ έχασε και σημαντικές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Συγκεκριμένα, στο 49’ ο Πάλιουρας μπλόκαρε τη μπάλα σε κεφαλιά του Ελληνίδη. Στο 53ο λεπτό ο Καμπιώτης με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Φλώρου ισοφάρισε στο τελικό 1-1. Μάλιστα, ο σκόρερ τραυματίστηκε μετά τον πανηγυρισμό του γκολ (μπροστά από την κερκίδα, όπου βρίσκονταν 100 περίπου φίλαθλοι του Πανσερραϊκού) και αντικαταστάθηκε από τον Θεοδώρακη, που βοήθησε ιδιαίτερα στην επιθετική ανάπτυξη των γηπεδούχων. Στο 62’ στη μοναδική αξιόλογη στιγμή των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μέρος, το σουτ του Πλιάγκα δεν ανησύχησε τον Φυσέκη. Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα της Αλεξανδρούπολης επέβαλε πλήρως το ρυθμό της και έχασε τέσσερις σημαντικές ευκαιρίες για να φτάσει στην τελική επικράτηση. Συγκεκριμένα, στο 75’ ο Πάλιουρας μπλόκαρε τη μπάλα σε κεφαλιά του Γκαϊδατζή, ενώ στο 81’ ο Σιάκκας έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ μετά από το πλασέ του Φλώρου σε κενή εστία. Πέντε λεπτά αργότερα, ο  αρχηγός του Εθνικού νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Πάλιουρα. Στο 89ο λεπτό ήταν η σειρά του Αγγελακάκη να απειλήσει την εστία του Πανσερραϊκού, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους πάνω από 1.000 φιλάθλους του Εθνικού, που βρέθηκαν στο στάδιο ‘’Φώτης Κοσμάς’’ της Αλεξανδρούπολης, να χειροκροτούν τους παίκτες της ομάδας για την εμφάνιση και τη μαχητικότητά τους απέναντι σε μια ιστορική ομάδα, που θεωρείται από τα φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου και την άνοδο στη Football League.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μηλιάδης με βοηθούς τους Αϊνάλη και Κούλα Χασάν του συνδέσμου Μακεδονίας.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Φυσέκης, Θάνος, Κατρανίτσας, Μπαρμπαγιάννης, Λειβαδιώτης, Τορομανίδης, Καμπιώτης (59’ Θεοδωράκης), Ελληνίδης, Μαμούτ (46’ Γκαϊδατζής), Φλώρος (92’ Καραπατσιάς), Αγγελακάκης

Πανσερραϊκός: Πάλιουρας, Τριανταφύλλου Δ., Μουτεσίδης, Σιάκκας, Βοσκόπουλος, Τριανταφύλλου Κ., Περπερίδης (73’ Παπαστεργίου), Τσιμίκας, Γκόγκας (57’ Πλιάγκας), Ρούτσης, Γαϊδαρτζής