Πρόωρος τελικός για την παραμονή το “Ελ Θράκικο” ανάμεσα σε ΓΑΣ και Ασπίδα

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Μπορεί να συγκρούονται μόλις τη δεύτερη αγωνιστική, όμως για ΓΑΣ Κομοτηνή και Ασπίδα Ξάνθης το παιχνίδι της Κυριακής αποτελεί “πρόωρο τελικό”, καθώς ο ηττημένος θα βρεθεί από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο, όσον αφορά την αποφυγή του υποβιβασμού, καθώς με βάση το περσινό πρωτάθλημα ακόμα και με 12 νίκες είναι πιθανό μία ομάδα να υποβιβαστεί.

ΓΑΣ και Ασπίδα ξεκίνησαν με ήττα το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας και ψάχνουν στο μεταξύ τους παιχνίδι την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Στον ΓΑΣ δεν αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα, πλην το μακροχρόνιο με τον Στασινόπουλ, και καλούν τον κόσμο να έρθει να τους στηρίξει για να πετύχουν την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Όπως μας είπε ο προπονητής της ομάδας Νεοκλής Λεμονίδης “για εμάς είναι ένα πάρα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Είναι εντός έδρας και θέλουμε να το πάρουμε, καθώς δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε με ήττα τις εντός έδρας υποχρεώσεις”.

Στον αντίποδα η Ασπίδα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί και ο Δενδρινός, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι της πρεμιέρας με το Στρατώνι. Η Ασπίδα Ξάνθης θα έχει μαζί της και τον κόσμο της, καθώς αναμένεται να ταξιδέψουν στην Κομοτηνή αρκετοί φίλοι της ομάδας για να τη συμπαρασταθούν.

Οι δύο ομάδες είχαν αγωνιστεί αντίπαλοι και στο περσινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου που είχε γίνει στις 5/1/2014 στην Ξάνθη η Ασπίδα είχε επικρατήσει με 74-57, ενώ στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου στην Κομοτηνή στις 6/4/2014 ο ΓΑΣ είχε κερδίσει με 66-62. Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Λαζαρίδης και Δεληγιαννίδης από το Σύνδεσμο Διαιτητών Θεσσαλονίκης, αξιολογημένοι και οι δύο για παιχνίδια Α1.