Το όνειρο για τους Παραολυμπιακούς του Ρίο από τον Δήμο Μιχαλεντζάκη…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Στην ιστοσελίδα giveandfund.com κατέφυγε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης ο δεκαεξάχρονος αθλητής της κλασικής κολύμβησης ατόμων με αναπηρία του  Ο.Φ.Θ. Αλεξανδρούπολης και του συλλόγου ΑμεΑ Ηρόδικο για να βρει τους οικονομικούς πόρους για ένα ταξίδι με τον προπονητή του στο εξωτερικό το Χειμώνα του 2015 με στόχο να επιτύχει τα όρια πρόκρισης για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης του 2015 στη Γλασκόβη της Σκωτίας.

Αναλυτικά η επιστολή:

Ονομάζομαι  Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης και είμαι αθλητής της κλασικής κολύμβησης ατόμων με αναπηρία.  

Γεννήθηκα στην Αλεξανδρούπολη στις 19 Οκτωβρίου 1998 (16 ετών) ενώ ζω με την οικογένειά μου στο χωριό Φέρες του νομού Έβρου (28 χλμ. από την Αλεξανδρούπολη). Πηγαίνω στη Δευτέρα τάξη του λυκείου Φερών. Ξεκίνησα την κολύμβηση στην ηλικία των 4 ετών κυρίως λόγω της μαιευτικής παράλυσης που έχω στο δεξί μου χέρι περνώντας από όλα τα κολυμβητικά σκαλοπάτια. Εδώ και 12 χρόνια μετακινούμε με τους γονείς μου καθημερινά και πολλές φορές και 2 φορές την ημέρα 56 χλμ. έτσι ώστε να μπορώ να προπονούμε με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Από το 2007 προπονούμε συστηματικά στον Ο.Φ.Θ. Αλεξανδρούπολης με προπονητές τους κ. Τυλιγαδά Γιώργο και Καλλιτσάρη Τάσο. Συμμετείχα σε αγώνες με το Προαγωνιστικό τμήμα (10-12 ετών) και για 2 συνεχόμενες χρονιές ανακηρύχτηκα Πρωταθλητής κολύμβησης Αν. Μακεδονίας & Θράκης στις κατηγορίες αρτιμελών.

Από το 2010 συμμετέχω σε αγώνες με το Αγωνιστικό τμήμα του Ο.Φ.Θ.Α και   καταφέρνω και κατοχυρώνω τα όρια πρόκρισης σε Πανελλήνια πρωταθλήματα αρτιμελών κολυμβητών με πολύ καλά μάλιστα πλασαρίσματα στις τελικές κατατάξεις.

Από το 2007 ανήκω παράλληλα και στο σύλλογο ΑμεΑ Ηρόδικο με τον οποίο έχω κατακτήσει περισσότερα από 20 χρυσά μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Α.μ.ε.Α κατηγορίας Ανδρών-Γυναικών, έχω όλα τα Πανελλήνια ρεκόρ κολύμβησης στις κατηγορίες Παίδων, ενώ είμαι και κάτοχος των Πανελλήνιων ρεκόρ κατηγορίας Ανδρών στα 50μ. – 100μ. Ελεύθερο, 100μ. Πεταλούδα και 200μ. Μ.Α.

Τα τελευταία 3 χρόνια προσπαθώ να παίρνω μέρος σε διάφορες Πανευρωπαϊκές συναντήσεις  για την απόκτηση πολύτιμων εμπειριών στο μονοπάτι που έχω χαράξει και με το  όνειρο μου για τη συμμετοχή και τη διάκριση σε μια Ολυμπιάδα! Από αυτές τις  διοργανώσεις  γύρισα με ισάριθμα χρυσά μετάλλια κατηγορίας Παίδων, συμμετοχές σε τελικούς Ανδρών, ενώ φέρω και τον άτυπο τίτλο του ότι κατέχω την 1η θέση στην παγκόσμια κατάταξη στην ηλικία μου.

Πριν από 2 μήνες και συγκεκριμένα στις 4-10 Αυγούστου 2014  είχα την πρώτη μου κλίση και συμμετοχή με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ Ανδρών στο Eindhoven της Ολλανδίας.

Εκεί αν και άπειρος και πρωτάρης, κατέκτησα την 5η θέση στην Ευρώπη στα 200μ. Μ.Α. και την 6η θέση στα 100μ. Πεταλούδα με ισάριθμα Πανελλήνια ρεκόρ, κατέχοντας  έτσι στην 7η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία ανδρών!

Επιδόσεις και πανελλήνια ρεκόρ κατηγορίας S9 : 50μ. ελεύθερο 28”30, 100μ. ελεύθερο 1’02”47, 100μ. πεταλούδα 1’02”72, 200μ. Μ.Α. 2’30”01

Λόγω των δύσκολα οικονομικά καιρών και το γεγονός πως  θα πρέπει να συμμετέχω σε τουλάχιστον ένα αγώνα στο εξωτερικό το χρόνο (μιας και στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αγώνες) ζητάω το ποσό των 2000 ευρώ για ένα ταξίδι με τον προπονητή μου στο εξωτερικό το Χειμώνα του 2015 με στόχο να επιτύχω τα όρια πρόκρισης για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης του 2015 στη Γλασκόβη της Σκωτίας!

Απευθύνομαι σε όλους εσάς μέσα από το giveandfund.com καθώς ελπίζω ότι πολλοί από εσάς θα εκτιμήσετε την προσπάθεια που κάνω και θα θελήσετε να την στηρίξετε.