Πορτοφολάς, συνεργάτης υψηλόβαθμου αξιωματούχου στην Κομοτηνή!

Άμεσα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, εξιχνίασαν κλοπή πορτοφολιού που είχε διαπραχθεί στις 14 Οκτωβρίου στην πόλη της Κομοτηνής, με τη σύλληψη την επόμενη μέρα, 42χρονου ημεδαπού, στενού συνεργάτη υψηλόβαθμου αξιωματούχου (ο οποίος μάλιστα προσεχώς αναμένεται να αντικατασταθεί).

Αναλυτικότερα, ο δράστης, ευρισκόμενος σε κατάστημα της πόλης, αφαίρεσε από την τσέπη του μπουφάν 67χρονου ημεδαπού, πελάτη του καταστήματος, χωρίς να γίνει αντιληπτός, ένα πορτοφόλι το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνες και εξέτασαν και το οπτικό υλικό του κλειστού κυκλώματος καμερών της επιχείρησης, εντοπίζοντας και συλλαμβάνοντας τον 42χρονο δράστη της κλοπής.

Tο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της πρόληψης και της αποτροπής παρόμοιων περιστατικών, έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του (www.hellenicpolice.gr/Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες Συμβουλές) τις ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές:

    Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας.
    Μη βάζετε το πορτοφόλι σας σε πίσω τσέπη.
    Μην μεταφέρετε πιστωτικές κάρτες και μπλοκ επιταγών στην ίδια τσέπη ή τσάντα.
    Μην παίρνετε τσάντα όταν πηγαίνετε για ψώνια σε καταστήματα και ιδιαιτέρως σε σημεία που συχνάζει πολύς κόσμος (λαϊκή αγορά, πολυκαταστήματα κ.λ.π.) και ειδικά σε περιόδους εορτών.
    Σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας.
    Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.
    Μην αφήνετε τις τσάντες έξω από δοκιμαστήρια καταστημάτων ρούχων.
    Όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους ή χώρους αναψυχής μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε διπλανά καθίσματα ή στα πόδια σας.
    Όταν περπατάτε φροντίστε να βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου και σε κατεύθυνση αντίθετη της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.
    Κρατάτε γερά την τσάντα σας και πηγαίνετε στην μέσα πλευρά του πεζοδρομίου, έχοντας την προς την πλευρά των κτιρίων και όχι του δρόμου.
    Μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε εμφανές σημείο στο εσωτερικό (καµπίνα) του αυτοκινήτου και μάλιστα στο κάθισμα του συνοδηγού, αλλά κάτω από αυτό.
    Αν κάποιος οδηγός οχήματος (αυτοκινήτου ή δικύκλου) σας πλησιάσει για να ζητήσει πληροφορία, αποφύγετε να πλησιάσετε το όχημα του.
    Μην επιλέγετε να βαδίζετε σε σκοτεινούς και απόμερους δρόμους, ειδικά όταν είστε µόνοι.
    Πάντα να είστε σε ετοιμότητα για ύποπτα πρόσωπα και ύποπτες κινήσεις.
    Εάν πέσετε θύμα «τσαντάκηδων» ή «πορτοφολάδων’» ή είσθε μάρτυρας επίθεσης, αρχίστε να φωνάζετε βοήθεια µε όλη σας την δύναμη.
    Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα, σκεφτείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά.
    Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν χρησιμοποίησε τέτοιο.

Αν δεχθείτε επίθεση να καταγγείλετε αμέσως το γεγονός στην Αστυνομία, ενημερώνοντας την αν η τσάντα ή το πορτοφόλι σας περιείχε την ταυτότητά σας ή άλλα σημαντικά έγγραφα.

Πηγή: www.inkomotini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here