Δυο Θρακιώτες στις κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζή

– Δυο θρακιώτες ποδοσφαιριστές, ένας από Κομοτηνή και ένας από τη Ξάνθη, παίρνουν μέρος στις προπονήσεις της εθνικής παίδων στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά.

Ο λόγος για τον Κομοτηναίο τερματοφύλακα του Πανθρακικού Γιώργο Τζελέπη και τον Ξανθιώτη επιθετικό του Ολυμπιακού Πειραιώς Γιώργο Ξενιτίδη που κλήθηκαν από τον προπονητή της εθνικής Βασίλη Γεωργόπουλο και θα βρίσκονται στην Εθνική Παίδων κάτω των 16 στις 20/10 (ώρα 17:00), 21/10 (10:00 & 17:00) και 22/10 (10:30).

Ο Γιώργος Τζελέπης φέτος το καλοκαίρι υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα της Κομοτηνής, πριν καλά καλά συμπληρώσει τα 15 του, μετά κι από σχετική εισήγηση του προπονητή τερματοφυλάκων του Πανθρακικού, Γιάννη Πλαβούκου, για πολλούς ο κορυφαίος στο είδος του, αφου είναι καθαρά δικη του επιλογή. Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Πλαβούκος ανέδειξε τους Ανέστη και Σιδεράκη στον Πανιώνιο, ενώ ήταν και με τον Σάκη Τσιώλη στον Αρη έχοντας υπό την καθοδήγησή του τον Μιχάλη Σηφάκη που κλήθηκε επί εποχής του στην Εθνική Ομάδα, τον Γιακουποβιτς αλλά και τους Βελλίδη και ανακάλυψε τον Διούδη της Μπρίζ πλέον που πρόσφατα ήταν στις κλήσεις της εθνικής από τον Ρανιέρι.

Ο Γιώργος Τζελέπης θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των τμημάτων υποδομής του Πανθρακικού αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα και έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ελληνικών ομάδων (σ.σ. πρόσφατα γράφτηκε το όνομά του για την ΑΕΚ), ο Πανθρακικός του προσέφερε επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο Τζελέπης, αποτελεί γέννημα – θρέμμα του Πανθρακικού καθώς από ηλικία 7 ετών βρίσκεται στα διάφορα ηλικιακά τμήματα της ομάδας

Ο Γιώργος Ξενιτίδης ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα απο τα τμήματα υποδομής του Α.Ο Βιστωνίδας και αγωνίζεται στην θέση του επιτελικού χαφ αλλα και στην επίθεση. Το story της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό ξεκινά απο τον προπερασμένο Φεβρουάριο όταν σκάουτερ της ομάδας του Πειραιά τον εντόπισε σε αγώνες των ομάδων της περιφέρειας. Πέρυσι στο πρώτο χρόνο του στον Ολυμπιακό διακρίθηκε ιδιαίτερα και ήταν σκόρερ και MVP του περσινού τελικού της Κ15 με τον ΠΑΟΚ, ενώ και από φέτος συνεχίζει να σκοράρει συνεχώς…

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Γεωργόπουλος ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα συμμετάσχουν στις προπονήσεις.

Αναλυτικά:

ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΞΕΝΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΙΝΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΚΙΑΘΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΠΑΟΚ
ΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΛΩΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΣ ΘΩΜΑΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΞΕΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΑΟΚ
ΧΑΤΖΟΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΧΑΤΖΗΔΙΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΑΟΚ
ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΙΑΤΡΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΛΑΖΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΕΚ
ΙΓΚΜΠΙΝΟΜΠΑ ΝΗΡΕΑΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΤΑΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΑΕΚ
ΚΩΣΤΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΓΚΛΕΓΚΛΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΜΑΤΣΑΔΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ