ΕΠΣ Θράκης: Επίδειξη δύναμης η Δόξα Προσκυνητών στο ντέρμπι κορυφής στις Σάπες

Aνταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας η Δόξα Προσκυνητών επικράτησε εύκολα στο ντέρμπι κορυφής της Ελπίδας Σαπών με 0-2 και σκαρφάλωσε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό η ομάδα των Προσκυνητών ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ. Ο Γεμενετζής εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργη πορεία και κατέληξε στην απέναντι πλευρά της εστίας του Παπανικολάου για να γίνει το 0-1.

Η Δόξα Προσκυνητών συνέχισε να πιέζει και στο 24′ διπλασίασε τα τέρματα της. Ο Ρούφος προσπάθησε να διώξει την μπάλα από την άμυνα της Ελπίδας, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Σταυρού, πήρε περίεργη τροχιά και αιφνιδίασε τον Παπανικολάου που ήταν εκτός εστίας και κατέληξε στα δίχτυα.

Η Ελπίδα προσπάθησε να αντιδράσει και απείλησε στο 28′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νικολαΐδη και στο 45′ με γυριστό σουτ του Καραθανάση, χωρίς όμως να ανησυχήσει και στις δύο περιπτώσεις ο Παπαδόπουλος.

Η Δόξα Προσκυνητών κυριάρχησε και στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να τριπλασιάσει τα τέρματα της. Μοναδική ευκαιρία για το 0-3 χάθηκε στο 80′, όταν από σέντρα του Σταυρού από τα αριστερά η μπάλα θα φτάσει στο ύψος της μικρής περιοχής στον Τσώνη που έκανε την προβολή, η μπάλα όμως σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Ελπίδας Σαπών. Σ

το 85′ Ο Ξενάκης σέντραρε από τα αριστερά, ο Ξενοδοχίδης έπιασε την μπάλα, η οποία ενώ είχε τροχιά προς τα δίχτυα θα κοντράρει και θα καταλήξει κόρνερ. Οι δυο τους συνεργάστηκαν και στο 91′, με τον Ξενοδοχίδη να σουτάρει, όμως ο Παπανικολάου πετάχτηκε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε. Η μοναδική καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο για την Ελπίδα Σαπών Ήταν στο 61′, όταν σουτ του Παπουνίδη πέρασε παράλληλα από την γραμμή της εστίας του Παπαδόπουλου.

Πολύ καλή η διαιτησία του Κουμπαράκη και των βοηθών του Χούσκογλου και Λιόντου. Κίτρινη κάρτα είδαν στο 71′ ο Τρίχας και στο 92′ ο Ξενοδοχίδης.

ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ (Χαριτόπουλος): Παπανικολάου, Λαζαρίδης, Μακίδης (72′ Δημόπουλος), Παναγιωτόπουλος, Ρούφος, Ντεμιρτσίδης, Πασχάλης, Καραθανάσης, Παπαχατζής (46′ Βασιλακάκης), Νικολαΐδης, Παπουνίδης.
ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (Κλιτσιώτης): Παπαδόπουλος, Ανθρακίδης, Ζουμπιάδης, Ζάνταλης, Γεμενετζής, Τρίχας, Τσώνης, Γιαννακίδης (82′ Ξενάκης), Σταύρου, Βάσκος, Λιάρος (78′ Ξενοδοχίδης)