Στην Αθήνα για την δίκη των παρολίγον εκτελεστών του ο Γ. Μυστρίδης

Γράφει ο Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Συνεχίζεται από το πρωί στα δικαστήρια του Εφετείου Αθηνών, λίγο μακριά από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, η δίκη της υπόθεσης που συγκλόνισε το Πανελλήνιο όταν  τον Μάιο του 2013 δύο κακοποιοί πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον 28χρονο τότε αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ και νυν προπονητή της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου Γιώργο Μυστρίδη,  ο οποίος σώθηκε κυριολεκτικά από θαύμα.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ένας 44χρονος οδηγός ταξί και ο 42χρονος συνεργός του, που φέρονται ως οι δράστες του πυροβολισμού, μετά από τρεις ληστείες που είχαν διαπράξει εκείνο το βράδυ σε ισάριθμα φαρμακεία. Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και την παρακολουθεί από κοντά το site makeleio, που έχει και τις συγκεκριμένες φωτογραφίες μέσα από την αίθουσα.

makeleio173

Ο Γιώργος Μυστρίδης δέχτηκε στην κοιλιακή χώρα το βλήμα διαμετρήματος 0,38 special, αλλά το αλεξίσφαιρο γιλέκο τού έσωσε τη ζωή. Ενα δάχτυλο πιο κάτω να ήταν η σφαίρα, θα είχε κοπεί το νήμα της ζωής του κομοτηναίου ειδικού φρουρού.

Η σφαίρα που δέχτηκε στην κοιλιακή χώρα και το αλεξίσφαιρο με την τρύπα από το χτύπημα, είναι δύο από τις αποκλειστικές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ιστοσελίδα και προφανώς περιλαμβάνονται στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί και εξετάζεται από το δικαστήριο: 

makeleio174 makeleio171

Οι δύο ληστές, είχαν εισβάλει σε τρία φαρμακεία στις περιοχές του Νέου Κόσμου, του Υμηττού και του Βύρωνα, μέχρι που ήρθαν τετ α τετ με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.  Ο 42χρονος βγήκε έξω από το ταξί, άνοιξε πυρ εναντίον τους και μία από τις σφαίρες του χτύπησε τον κομοτηναίο ειδικό φρουρό.

Στη συνέχεια ο δράστης γκρέμισε την τζαμόπορτα μιας πολυκατοικίας και με το αίμα να τρέχει από το χέρι του που κόπηκε, μπήκε στο διαμέρισμα ενός ζευγαριού στο Παγκράτι, όπου βάλθηκε να αποσυναρμολογήσει το όπλο του με ένα μαχαίρι. Εκεί τον συνέλαβαν έμπειροι αστυνομικοί της ομάδας «Ζ», που κατάφεραν να τον πείσουν να παραδοθεί.

makeleio176

Οι αστυνομικοί λίγες ημέρες μετά,  κλήθηκαν να δεχθούν τα συγχαρητήρια του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, ενώ με φανερή ταπεινότητα ο Γιώργος Μυστρίδης ανέφερε: «Ο πόνος από το χτύπημα ήταν αφόρητος. Η καταδίωξη όμως τελειώνει μόνο αν συλληφθεί ο κακοποιός! Έκανα μόνο τη δουλειά την οποία με προσέλαβε να κάνω η πολιτεία και δεν είμαι ήρωας».

makeleio178

Βέβαια, τα παράσημα του υπουργού Δημοσίας Τάξεως αποδείχθηκαν ολίγον τι… κάλπικα, αφού όπως έγραψε και το ThrakiSportS, ενάμιση χρόνο αργότερα ο Γιώργος Μυστρίδης εξακολουθούσε να αγνοεί τα όσα του είχε υποσχεθεί η Πολιτεία.

Η μόνη σημαντική αλλαγή στην ζωή του είναι το γεγονός ότι διορίστηκε ξανά στην Κομοτηνή, από όπου και κατάγεται, με αποτέλεσμα να συνεχίσει πέρυσι για έναν χρόνο την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής στον ΠΑΟ Κοσμίου και φέτος να μεταπηδήσει στην προπονητική αναλαμβάνοντας την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, που αξίζει να σημειωθεί ότι είχε ρεπό το περασμένο Σαββατοκύριακο αλλά αυτήν την Τετάρτη παίζει με τον Αετό Μίσχου εκτός έδρας και θα στερηθεί τον προπονητή της, αν η δίκη τραβήξει σε μάκρος και δεν ολοκληρωθεί εντός της σημερινής ημέρας.

Ο Γιώργος Μυστρίδης μίλησε στην κάμερα του makeleio.gr έξω από το Εφετείο Αθηνών. Δείτε τι είπε…

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/JUXn3CHJJRA” frameborder=”0″ allowfullscreen]