Για αυτό είσαι αρχηγός! Μεγάλες και πικρές αλήθειες από Τοροσίδη…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Από τους ελάχιστους παίκτες της Εθνικής μετά το ναυάγιο με την Β. Ιρλανδία που βγήκαν μπροστά και μίλησαν για αρκετή ώρα μπροστά σε κάμερες και μικρόφωνα ήταν ο Βασίλης Τοροσίδης. Ο αρχηγός της Εθνικής πήρε επάνω του το δύσκολο αυτό καθήκον και μίλησε με λόγια καρδιάς, λόγια σκληρά ίσως, κάνοντας αυτοκριτική αλλά επισημαίνοντας και πικρές μα μεγάλες αλήθειες.

Περίπου δέκα λεπτά ήταν στην μεικτή ζώνη και απαντούσε σε ερωτήσεις, αν και πιο πριν είχε μιλήσει και στην τηλεόραση. Στην πρώτη γραμμή ήταν φυσικά και το ThrakiSportS. «Για εμένα μετράει πιο πολύ το πρόσωπο που δείχνουμε. Δεν παίζουμε το ποδόσφαιρο που παίζαμε, η αλήθεια είναι αυτή. Έχουν γίνει πολλές αλλαγές στην ομάδα μέσα κι έξω από αυτή. Αυτό δεν είναι δικαιολογία, είμαστε έμπειροι παίκτες. Έχουμε χάσει την ταυτότητά μας κι αυτό με λυπεί», ανέφερε αρχικά ο ξανθιώτης αρχηγός της Εθνικής στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Όταν σε τρία ματς έχεις χάσεις τα δύο και έχεις έναν βαθμό, τότε είναι η εικόνα αυτή που σε προβληματίζει.  Δεν μπορείς να αλλάξεις την γνώμη του κόσμου. Η εικόνα της ομάδας είναι τραγική. Και το ’12 είχαμε δύο βαθμούς και περάσαμε με καλά παιχνίδια. Δεν θέλω να δώσω ευθύνες, φταίμε όλοι και θα συζητήσουμε μεταξύ μας για να δούμε τι φταίει. Πάντως το ότι έχουμε αλλάξει προπονητή δεν αποτελεί δικαιολογία. Σίγουρα θέλουμε χρόνο αλλά δεν έχουμε. Έχουμε παίξει σε πέντε διοργανώσεις, υπάρχουν προσδοκίες, έχουμε επτά παιχνίδια που είναι 21 βαθμοί και πρέπει να περάσουμε».

Σε ερώτηση του ThrakiSportS για τις πιθανότητες πρόκρισης απάντησε: «Δεν θα ήθελα να δώσω πιθανότητες πρόκρισης. Δεν θα το έκανα ακόμα και αν είχαμε κάνει το τρία στα τρία. Έχουμε ακόμα 21 βαθμούς μπροστά μας. Δεν έχει χαθεί κάτι, αλλά επαναλαμβάνω πως πρέπει να αλλάξουμε πάρα πολλά στη συνέχεια. Πρέπει να δείξουμε ψυχή. Δεν το κάναμε αυτό μέχρι στιγμής. Αν δεν αλλάξει αυτή η εικόνα δεν περνάμε. Η ομάδα έδινε ψυχή, αλλά τώρα δεν δίνει, αν δεν δώσουμε αυτή την ψυχή δεν θα είμαστε στην Γαλλία».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κακή εικόνα επιθετικά και τις πιθανές ευθύνες του προπονητή σχολίασε: «Δεν θα κρίνω εγώ τον προπονητή, ούτε κάποιον από τους συμπαίκτες μου. Το είχα πει στο Μουντιάλ, το λέω και θα το ξαναλέω, ότι πρέπει να δώσουμε ψυχή. Και πάλι θα σας πω πως έλειπε η ψυχή. Και στο Μουντιάλ δεν κρύψαμε την μπάλα. Η αλήθεια είναι ότι δεν παίξαμε καμιά μπαλάρα. Η ψυχή όμως μας έδωσε την πρόκριση. Ούτε με την Ιαπωνία παίξαμε σπουδαία ούτε με την Ακτή παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά δώσαμε ψυχή και πήραμε αυτό που θέλαμε, ενώ και με την Φινλανδία προχθές το προσπαθήσαμε».

Κλείνοντας, σε νέα ερώτηση του ThrakiSportS για το μήνυμα που στέλνει ως αρχηγός είπε: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως έχουμε 21 βαθμούς και θα παλέψουμε για αυτούς. Ο κόσμος θα ήθελα να μας στηρίξει, αλλά είναι λογικό να είναι νευριασμένος. Νομίζω όμως ότι εγώ είμαι περισσότερο νευριασμένος… Κι εγώ αν ήμουν φίλαθλος θα ήμουν στεναχωρημένος. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ξυπνήσουμε και να το πιστέψουμε εμείς οι παίκτες, για να περάσουμε… Δεν ξέρω τι άλλο να πω».