Επίθεση Γκιζάνη σε Εθνικό και Μουστακίδη και νέα απάντηση του τελευταίου

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Ο πρόεδρος της Ορεστιάδας Βασίλης Γκιζάνης με ανακοίνωση του παίρνει θέση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με το πρόγραμμα του Λιγκ Καπ, προτείνοντας μεταξύ άλλων την διεξαγωγή του στην… Αλεξανδρούπολη για να λυθεί το πρόβλημα του Εθνικού με τις μετακινήσεις και την ταλαιπωρία. Άμεση απάντηση του προπονητή του Εθνικού Σάκη Μουστακίδη.

Η ανακοίνωση του Βασίλη Γκιζάνη και του ΑΟ Ορεστιάδας:

«Μετά τις αδικαιολόγητες αντιδράσεις επικοινωνιακού τύπου (χθεσινές δηλώσεις Μουστακίδη) για το πρόγραμμα αγώνων του ομίλου του λιγκ καπ που επρόκειτο να διεξαχθεί στην πόλη μας και το άκομψο παιχνίδι δημιουργίας εντυπώσεων που δεν συνάδει με τους σκοπούς που προάγει ένα Αθλητικό Σωματείο, το Τ.Α.Α. Α.Ο. Ορεστιάδας δηλώνει και επισήμως προς εξομάλυνση της όλης κατάστασης πως,

1ον η επιλογή των ημερομηνιών και των ωρών που θα γίνουν οι αγώνες από μέρους μας, έγινε κατ΄ αυτόν τον τρόπο διότι θέλουμε να αγωνιστεί η ομάδα μας μπροστά στο ένθερμο κοινό της στα πλαίσια μίας διοργάνωσης που αναλάβαμε μετά από την πολύχρονη απουσία μας από τη μεγάλη κατηγορία.

2ον σε ένα τουρνουά αγώνων που όλες οι ομάδες τίθενται αντιμέτωπες με όλες, ελάχιστη σημασία έχει η ώρα και η ημερομηνία τέλεσης των αγώνων πολλώ δε μάλλον με το νέο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε και επίσημα από τη λίγκα, επιβαρύνεται η ομάδα μας καθώς πρέπει να παίξει δύο δυνατούς αγώνες εντός ενός 24ωρου.

3ον δηλώνουμε κατηγορηματικά πως δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα παίξουμε σε οποιαδήποτε έδρα.

Και 4ον από τη στιγμή που ο Εθνικός και ο κ. Μουστακίδης συγκεκριμένα λειτουργώντας ως εκπρόσωπος της Διοίκησης, απειλεί με αποχώρηση της ομάδας από τη διοργάνωση του αντιπροτείνουμε τη διεξαγωγή των αγώνων του ομίλου στην Αλεξανδρούπολη με ότι αυτό συνεπάγεται.

Κλείνοντας ζητούμε άμεση λύση επί του θέματος που προέκυψε άνευ λόγου και χωρίς υπαιτιότητα δική μας και καλούμε τη διοργανώτρια Αρχή (ΕΣΑΠ), όπως εντός της ημέρας και έως τη 1 το μεσημέρι απαντήσει σχετικά με τα διαδικαστικά ζητήματα της τέλεσης της διοργάνωσης προκειμένου να κάνουμε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων για την ομάδα της ΑΕΚ».

Με νέα δήλωσή του, μετά από αυτές της Δευτέρας (και στο ThrakiSportS), ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Σάκης Μουστακίδης, κάνει σαφές ότι δεν επιτέθηκε κατά της Ορεστιάδας, αλλά το παράπονό του έχει να κάνει με την έλλειψη οργάνωσης από πλευράς ΕΣΑΠ, η οποία άλλαξε το πρόγραμμα του League Cup την τελευταία στιγμή. Επίσης κάλεσε κάποιους Ορεστιαδίτες να μην βλέπουν φαντάσματα στο πρόσωπό του.

Αναλυτικά η δήλωση του Μουστακίδη:

«Σχετικά με τα όσα έχουν ειπωθεί για το θέμα του Λιγκ Καπ έχω να δηλώσω τα εξής:

Εκτιμώ, σέβομαι, υποστηρίζω την Ορεστιάδα και χάρηκα που ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία. Θα πρέπει να διευκρινίσω ότι δεν βάλλομαι κατά της ομάδας της Ορεστιάδας. ‘Άλλωστε στη δήλωσή μου δεν ανέφερα το όνομά της. Βάλλομαι κατά της μέχρι τώρα οργάνωσης του Λιγκ Καπ και του πρωταθλήματος.

Εγώ στη δήλωσή μου ρητά και κατηγορηματικά μίλησα κατά της διοργανώτριας αρχής για όλη αυτή την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί. Δεν μπορώ εγώ να προετοιμάζω την ομάδα μου και τρεις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του Λιγκ Καπ, που το περιμέναμε εδώ και βδομάδες, να μαθαίνω ότι αλλάζει το πρόγραμμα, τη στιγμή που την ίδια ημέρα στις 4μμ έλαβα email ότι θα αγωνιστούμε κανονικά Σάββατο – Κυριακή, όπως ήταν προκαθορισμένο. Και το βράδυ της ίδιας ημέρας στις 8μμ να μαθαίνω για αλλαγή του προγράμματος. Πράγμα που θα μπορούσε να είχε γίνει πριν από 10 ημέρες όπως έγινε και στον όμιλο του Βραχατίου.

Επίσης θα παρακαλέσω να είναι η τελευταία φορά που κάποιοι από την Ορεστιάδα, βλέπουν φαντάσματα στο πρόσωπό μου.

Μην προσπαθούμε να δημιουργήσουμε εντυπώσεις εκεί που δεν υπάρχουν.

Ένα τουρνουά το οποίο το περιμέναμε πολύ καιρό, έγινε αιτία αντιπαράθεσης. Ποιος ο λόγος;».