Έξαλλος ο Σάκης Μουστακίδης, απειλεί με αποχώρηση του Εθνικού…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Ενώ τις τέσσερις το απόγευμα έγινε γνωστό και επισήμως το πρόγραμμα του League Cup που μετά από δύο αναβολές πρόκειται να διεξαχθεί το προσεχές Παρασκευοσαββατοκύριακο στην Ορεστιάδα, λίγες ώρες μετά το πρόγραμμα αυτό εμφανίστηκε να… αλλάζει χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση στον προπονητή του Εθνικού Σάκη Μουστακίδη.

 

Βάσει του αρχικού προγράμματος, ο Εθνικός θα ανέβαινε το Σάββατο στην Ορεστιάδα και θα αντιμετώπιζε σε δύο διαδοχικά παιχνίδια την ΑΕΚ και την Ορεστιάδα. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει αίτημα να αλλάξει το πρόγραμμα τέσσερις μόλις μέρες πριν την έναρξη του τουρνουά και να πάει Παρασκευή το παιχνίδι του Εθνικού με την ΑΕΚ.

Η αλλαγή αυτή προκάλεσε την έκρηξη του Σάκη Μουστακίδη, που απορούσε πώς είναι δυνατόν να έχει συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα, να έχει ανακοινωθεί μόλις το απόγευμα από την Λίγκα και λίγες ώρες μετά να αλλάζει χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση. 

«Κάποια στιγμή πρέπει όλοι να σοβαρευτούν. Δεν γίνεται να βρισκόμαστε 4 μέρες πριν από την έναρξη των αγώνων και να μαθαίνουμε ότι θα αλλάξει το πρόγραμμα. Είμαι προβληματισμένος και δεν κρύβω την σκέψη μου να μην αγωνιστεί ο Εθνικός στο Λιγκ Καπ. Εγώ προετοίμαζα την ομάδα να αγωνιστεί Σάββατο και εξακολουθώ αυτό να κάνω, καθώς δεν έχω συμφωνήσει σε καμία αλλαγή. Οι τελικές αποφάσεις είναι θέμα της διοίκησης», φέρεται να δήλωσε ο έμπειρος κόουτς.

Μιλώντας στο ThrakiSportS διευκρίνισε ότι το πρόβλημά του δεν είναι το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσει στο πρώτο κιόλας παιχνίδι του μίνι τουρνουά  την περσινή κάτοχο του τροπαίου ΑΕΚ, που τον απέκλεισε στον ημιτελικό της διοργάνωσης του φάιναλ φορ που φιλοξένησε σπίτι του, ούτε ότι τα παιχνίδια δεν θα είναι διαδοχικά αλλά με διαφορά μιας ημέρας.

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το όποιο πρόγραμμα και θέλω να το τονίσω αυτό. Αν είχε προταθεί ένα διαφορετικό πρόγραμμα, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να συμφωνήσω σε αυτό. Το ζήτημα έχει να κάνει καθαρά με το ότι δεν είναι δυνατόν να λέμε και να ξελέμε, να αποφασίζουμε και να αλλάζουμε τις αποφάσεις και κανένας να μην ρωτάει κανέναν. Όλα αυτά που συμβαίνουν το φετινό καλοκαίρι με τις συνεχείς αναβολές, την καθυστέρηση στους τέσσερις ξένους, τώρα τις αλλαγές στο πρόγραμμα, μας πάνε πολύ πίσω».

Ο Σάκης Μουστακίδης φέρεται εκνευρισμένος και από το γεγονός ότι δεν προβλέπεται διανυκτέρευση για την ομάδα του στην Ορεστιάδα, όπως θα συμβεί με την ΑΕΚ, αλλά θα υποστεί διπλή μετακίνηση στον βόρειο Έβρο, κάτι που σίγουρα θα επιφέρει κόπωση στους παίκτες. Πάντως η ΕΣΑΠ στο πρόγραμμα που έχει αναρτημένο, εξακολουθεί να αναφέρει ότι την Παρασκευή στις 8.00 το βράδυ θα παίξουν Ορεστιάδα – ΑΕΚ, το ματς Εθνικού – ΑΕΚ θα γίνει Σάββατο στις 7.00 και την Κυριακή την ίδια ώρα η αναμέτρηση ΑΟΟ – Εθνικού.

Το αν τελικά θα γίνει η αλλαγή θα το μάθουμε τις επόμενες ώρες, όπως και ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσει τελικά στο θέμα που έθεσε ο Σάκης Μουστακίδης η διοίκηση του Εθνικού, ο πρόεδρος του οποίου Γιάννης Τζίμας τυγχάνει άλλωστε γραμματέας της ΕΣΑΠ και άρα θα μπορέσει να έχει ενημέρωση από μέσα για τις αλλαγές το πρόγραμμα που επιχειρήθηκαν ή επιχειρούνται να γίνουν χωρίς να υπάρχει ενημέρωση στον προπονητή…