Β’ Εθνική: Ματσάρα στο Εύμοιρο, άρεσε παρά την ήττα η Ασπίδα

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Συγκλονιστικό παιχνίδι στην πρεμιέρα της Ασπίδας Ξάνθης στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, και ήττα με 80-82 από το Στρατώνι στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο «Χριστίνα Χριστοδούλου» του Ευμοίρου.

Η ομάδα του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου πραγματοποίησε τρομερά ψυχωμένη εμφάνιση και αν ήταν πιο προσεκτικοί και πιο ψύχραιμοι στο παιχνίδι της θα μπορούσε να πανηγυρίσει και την νίκη, με τους παίκτες της Ασπίδας να δέχονται με το τέλος το ζεστό χειροκρότημα των φίλων του που γέμισαν το κλειστό του Ευμοίρου και αναγνώρισαν την μεγάλη προσπάθεια.

Το ματς από την αρχή ήταν ντέρμπι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο με τους φιλοξενούμενους να τελειώνουν την περίοδο μπροστά στο σκορ με 17-18. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Ξάνθης παρουσιάστηκε κακή και επί της ουσίας η Β’ περίοδος έδωσε μεγάλο προβάδισμα νίκης στους φιλοξενούμενους, που με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρέθηκαν να προηγούνται με 12 πόντους. Στην Τρίτη περίοδο η ομάδα του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου έπαιξε μπάσκετ για σεμινάριο, με συγκλονιστική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση, βγάζοντας τρομερή ενέργεια στο παιχνίδι τους μειώνοντας στους 2. Η τελευταία περίοδος ήταν μοιρασμένη, με τους φιλοξενούμενους να ξεκινούν δυνατά και τους γηπεδούχους να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για την ανατροπή στο τέλος, όμως η ομοιογένεια και η εμπειρία των φιλοξενούμενων τους οδήγησε σε μια πολύ μεγάλη νίκη με 80-82, με τους παίκτες της Ασπίδας να δέχονται την αποθέωση για την εμφάνιση τους και την κατάθεση ψυχής στο κλειστό του Ευμοίρου, που ωστόσο δεν αποδείχτηκε αρκετή για να έρθει  το πρώτο ροζ δύλλο αγώνα.

Πολύ μεγάλη εμφάνιση για την Ξανθιώτικη ομάδα από τους Παπανικολάου και Κουτσογιάννη, με άξιους συμπαραστάτες τους Στεφανίδη, Καραμπέκη και Πετς αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά πάλεψαν μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ενώ για το Στρατώνι πολύ μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μυστιλιάδης.

Διαιτητές: Θεοδώρου, Τσιρτσιμάλης

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 35-47 (ημίχρονο), 60-62, 80-82 (τελικό αποτέλεσμα).

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Παναγιωτόπουλος): Κουμπάνης 4, Γρούδος 1, Σταμπουλής 5 (1), Στεφανίδης 11 (2), Καραμπέκης 10 (2), Παπανικολάου 16 (1), Κουτσογιάννης 16 (2) Τατάρης 7 (1), Παλλάκης Πετς 10 (1).

ΣΤΡΑΤΩΝΙ (Μύθου): Χαριστός, Ματενίδης 1, Ζυγούρας 11 (3), Κουντουρατζόγλου, Δελίδης Μυστιλιάδης 21 (4), Μυλωνίδης 7 (1), Δαβάνης 8, Κιγμέτογλου 9, Δανάκης 9 (1), Νταράκης 8, Δασκαλόπουλος 8.