Β’ Εθνική: Ήττα με κατεβασμένα χέρια στην πρεμιέρα για τον ΓΑΣ Κομοτηνή

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Βαριά ήττα με 71-51 γνώρισε ο ΓΑΣ Κομοτηνή από τη ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη, στην πρεμιέρα του Δευτέρου Ομίλου του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Κατηγορίας, η οποία ενδεχομένως να παίξει ρόλο στο τέλος, καθώς οι δύο ομάδες έχουν σαν στόχο τη σωτηρία. Έτσι το εντός έδρας παιχνίδι με την Ασπίδα Ξάνθης την επόμενη αγωνιστική είναι πολύ κρίσιμό για την ομάδα του Νεοκλή Λεμονίδη μιας και κανείς στην ομάδα δεν θέλει να ξεκινήσει με δύο ήττες στο πρωτάθλημα.

Η ΧΑΝΘ μπήκε από την αρχή πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε νωρίς με 11-0, ενώ το πρωτό δεκάλεπτο έκελισε με σκορ 17-7. Ο ΓΑΣ δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να απειλήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης που διατηρούσε συνεχώς την διαφορά σε διψήφια νούμερα, ενώ κάποια στιγμή έφτασε και στους 25 πόντους. Το τελικό 71-51 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα, καθώς ο ΓΑΣ είχε πρόβληματα στην επίθεση και ο μόνος που διασώθηκε σε αυτόν τον τομέα ήταν ο Μπεκρής που πέτυχε 19 πόντους και ήταν ο μόνος με διψήφιο αριθμό πόντων.

Σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι στο ThrakiSportS ο προπονητής της ομάδας Νεοκλής Λεμονίδης στάθηκε στα πολλά λάθη που έκανε η ομάδα και στην τελική διαφορά που έφτασε το σκορ λέγοντας πως “ο λόγος που πετύχαμε μόλις 51 πόντους ήταν τα πολλά λάθη που κάναμε στην επίθεση, καθώς “πουλήσαμε” πολλές την μπάλα και φάγαμε πολλά καλάθια στον αιφνιδιασμό. Η διαφορά είναι μεγάλη, καθώς με την ΧΑΝΘ έχουμε τον ίδιο στόχο. Προσπαθήσαμε να την μειώσουμε όσο μπορούσαμε άλλα δεν καταφέραμε κάτι καλύτερο. Πλέον όλη η προσοχή μας στρέφεται στο παιχνίδι με την Ασπίδα, η οποία και αυτή έχασε, άρα θα έρθει στην Κομοτηνή και αυτή για να νικήσει. Το θέμα είναι ότι για εμάς είναι πολύ μεγάλο παιχνίδι, καθώς δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε με ήττα εντός έδρας και για το λόγο αυτό θέλουμε ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο να μας βοηθήσει και να μας στηρίξει για να φτάσουμε στη νίκη”.

Διαιτητές: Παργιανόπουλος, Τσουμαχίδης

Τα δεκάλεπτα: 17-7, 35-20 (ημίχρονο), 53-38, 71-51 (τελικό αποτέλεσμα)

ΧΑΝΘ (Γκαϊτατζής): Αμπατζάς 10 (2), Γιανλάρης, Ματενίδης 7 (1), Σταματέλλος 2, Πρωτούλης, Ζιάκας 21 (4), Παπαθανασίου 4, Σικαλίδης 7, Λεμονιάς,Νεοφύτου 2, Ελευθεριάδης 8, Μελίδης 10.

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Λεμονίδης): Πανταζής 2, Σταματέλλος 2, Διαμαντίδης 4, Μαγκώνης 5 (1), Λεχούδης 6, Ντίνας 6 (1), Ρυακιωτάκης, Μπεκρής 19 (3), Βελή 5 (1), Μανάκας, Χαλίλ 2.