Photos: 30 κλικ από το ντεμπούτο του Τόρο ως αρχηγού της Εθνικής

Αποστολή στο Ελσίνκι: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Η αναμέτρηση της Φινλανδίας με την Ελλάδα περνά στην ιστορία όχι μόνο για την ισοπαλία της Εθνικής και το γκολ του Καρέλη στο ντεμπούτο του, αλλά και για την πρεμιέρα του Βασίλη Τοροσίδη ως πρώτου αρχηγού στην Εθνική Ομάδα.

Ο Τόρο μπορεί να είχε ξεκινήσει αγώνες με την Ξάνθη, τον Ολυμπιακό, ακόμα και την Ρόμα φορώντας το περιβραχιόνιο στο μπράτσο, δεν είχε συμβεί όμως κάτι τέτοιο με την Εθνική Ομάδα. Το βράδυ του Σαββάτου έμελλε να συμβεί και αυτό, μετά την επιλογή Ρανιέρι να αφήσει στον πάγκο τους Δημήτρη Σαλπιγγίδη και Γιώργο Σαμαρά.

Ο Ξανθιώτης χρησιμοποιήθηκε στο αριστερό άκρο και είχε για ακόμα μια φορά με την Εθνική Ομάδα πολύ καλή απόδοση, παρά το πρόβλημα της οσφυαλγίας που τον ταλαιπώρησε, τον εξάντλησε και τον άφησε εκτός προπονήσεων για δυο εικοσιτετράωρα. Ήταν συχνές οι προωθήσεις του και έτρεξε πολλά χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο είχε και πολύ καλούς αντιπάλους που συχνά κατάφερναν να του κοντράρουν την μπάλα με τις τοποθετήσεις τους, στερώντας του σε ορισμένες περιπτώσεις την δυνατότητα είτε να σκοράρει είτε να βγάλει ασίστ.

Κάποια στιγμή πάντως στα μισά του πρώτου ημιχρόνου έδειξε να εκνευρίζεται με το σκληρό παιχνίδι των Φινλανδών που άφηνε ο ισπανός διαιτητής, διαμαρτυρήθηκε ως αρχηγός με αρκετά έντονο τρόπο και εισέπραξε μια κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία. Μάλιστα σε ορισμένες από τις αντιδράσεις του φοβηθήκαμε ότι φλερτάρει και με δεύτερη, ωστόσο γρήγορα χαλιναγώγησε να νεύρα του και στο δεύτερο ημίχρονο, αν και φορούσε το περιβραχιόνιο, απέφευγε τις πολλές διαμαρτυρίες στον διαιτητή.

Σίγουρα πρόκειται για σημαντική στιγμή στην καριέρα του Βασίλη Τοροσίδη αυτή που φόρεσε για πρώτη φορά ως πρώτος αρχηγός το περιβραχιόνιο της Εθνικής Ομάδας και για τον λόγο αυτό ετοιμάσαμε ένα ξεχωριστό φωτορεπορτάζ από στιγμές του Βασίλη Τοροσίδη στον αγώνα. Από την είσοδο των δύο ομάδων μέχρι τον πανηγυρισμό του γκολ του Καρέλη, από τις σκληρές μονομαχίες μέχρι την κίτρινη κάρτα που δέχθηκε και από την απογοήτευση μετά την ισοφάριση μέχρι το χειροκρότημα στους Έλληνες φιλάθλους που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι…