Παρέα με τον… σκόρερ ο Μάνταλος! Η πτήση της επιστροφής της Εθνικής…

Αποστολή στο Ελσίνκι: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Μπορεί να μην αγωνίστηκε στην αναμέτρηση της Εθνικής Ομάδας με την Φινλανδία, ωστόσο ο Πέτρος Μάνταλος είχε την τιμή στο αεροπλάνο της επιστροφής να κάθεται με το πρόσωπο της βραδιάς από ελληνικής πλευράς! Τον σκόρερ Νίκο Καρέλη!

Ο Καρέλης με το πανέμορφο τέρμα που πέτυχε έκανε θετικό ντεμπούτο στην Εθνική Ομάδα των Ανδρών, την οποία ακολούθησε για πρώτη φορά σε αποστολή στο εξωτερικό και ο Κομοτηναίος παίκτης. Ο ίδιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος με την εμπειρία και αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά ώστε να πείσει τον Ρανιέρι ότι αξίζει να μετέχει σε αυτές τις αποστολές, έστω και αν το πρωτάθλημα της Football League στο οποίο μετέχει η ΑΕΚ δεν είναι και το πιο ανταγωνιστικό. Και οι δύο αποτελούσαν βασικά στελέχη της Ελπίδων, είναι καλοί φίλοι και ανέβηκαν ουσιαστικά μαζί βαθμίδα, στελεχώνοντας πλέον την Εθνική Ανδρών.

Αρκετές θέσεις πιο μπροστά καθόταν ο Βασίλης Τοροσίδης, για τον οποίον επίσης ήταν σημαδιακό το παιχνίδι με την Φινλανδία αφού ήταν το πρώτο στο οποίο φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού με την Εθνική Ομάδα. Η πτήση της επιστροφής κράτησε τρεισίμισι ώρες και στην διάρκειά της οι περισσότεροι διεθνείς, όπως και όλοι οι υπόλοιποι επιβαίνοντες, παραδόθηκαν στην αγκαλιά του Μορφέα. Άλλωστε ο Ρανιέρι έβαλε προπόνηση στις έξι το απόγευμα, καθώς το επόμενο επίσημο ματς δεν περιμένει! Είναι μόλις μεθαύριο, Τρίτη βράδυ, με την πρωτοπόρο του ομίλου έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα Βόρειο Ιρλανδία, που έχει δυο νίκες σε ισάριθμα ματς και έχει πάρει κεφάλι με έξι βαθμούς.

Με το αεροπλάνο της Αegean επέστρεψαν μαζί με τους παίκτες και οι παράγοντες της ΕΠΟ, ανάμεσά τους και οι δύο θρακιώτες που ταξίδεψαν στο Ελσίνκι, ο ξανθιώτης πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Γκιρτζίκης και ο κομοτηναίος πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης. Οι δυο τους αμέσως μετά επρόκειτο να πάρουν άλλο αεροπλάνο για την Θεσσαλονίκη και από εκεί να μεταβούν οδικώς στις πόλεις τους, ενώ το πρωί της Τρίτης θα επιστρέψουν στην Αθήνα για να βρεθούν στο Καραϊσκάκη στο κρίσιμο παιχνίδι με την Βόρειο Ιρλανδία.