ΕΠΣ Έβρου: Όσα έγιναν στην αναμέτρηση των Καππαδόκων με τον Ιπποκράτη

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

– Το γκολ του Λιούρτα στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ιπποκράτη χάρισε στη γηπεδούχο Καππαδοκία τους τρεις βαθμούς της νίκης, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος του νοτίου ομίλου της πρώτης κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου.

Η ομάδα της Καππαδοκίας έχει διατηρήσει το βασικό της κορμό και πραγματοποίησε ορισμένες ποιοτικές προσθήκες, ενώ ο Ιπποκράτης εμφανίζεται ενισχύμενος με πολλούς ποδοσφαιριστές από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (Γαλανός, Νταλαπέρας, Αγοράκης, Τσιφτσής).

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα δοκάρι και αρκετές ακόμη χαμένες ευκαιρίες προκειμένου να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή στον αγώνα σημειώθηκε από τους γηπεδούχους, όταν ο αμαρκάριστος Μαρασλής με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Η ομάδα της Δραγάνας απάντησε άμεσα στη χαμένη ευκαιρία των γηπεδούχων με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Πιλτικάκη, που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 25’ οι φιλοξενούμενοι είχαν μία ακόμη καλή στιγμή, αλλά ο Σπυριάδης απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Ζηνολίδη. Τέσσερα λεπτά μετά, το σουτ του Λιούρτα, έπειτα από πάσα του Μαρασλή, πέρασε λίγο άουτ. Στο 31ο λεπτό ήταν η σειρά των γηπεδούχων να στείλουν τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, με την κεφαλιά του Μαρασλή, μετά από εκτέλεση φάουλ του Πυλούδη. Στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ο γκολκίπερ του Ιπποκράτη είπε όχι στο κοντινό πλασέ του Πυλούδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές του πρώην προπονητή του Ιπποκράτη και νυν της Καππαδοκίας Κώστα Αλεξόπουλου βοήθησαν τους γηπεδούχους να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα, να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να φτάσουν εν τέλει στη νίκη, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί για την εστία του Σπυριάδη. Τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Αϊνδελης έδιωξε σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του νεοσειλθόντα Μοβισιάν, ενώ απέκρουσε και το σουτ του Μαρασλή στο 64’. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της νίκης από στημένη φάση στο 76ο λεπτό με τον προωθημένο Λιούρτα να αξιοποιεί το κόρνερ του Πυλούδη. Τρία λεπτά μετά ο Πυλούδης δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρήσουν το πολύτιμο προβάδισμα τους, χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα, με εξαίρεση ένα φάουλ του Γαλανού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τονίδης με βοηθούς τους Μπρίμπο και Τερζόπουλο.

ΑΟ ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ: Σπυριάδης, Κούρος, Βάρναλης, Απότας, Λιούρτας, Ζηκουρίδης, Ζάκκας (66’ Κατσέλης), Γύλος (71’ Γεωργατζόπουλος), Δεδελούδης (46’ Μοβισιάν), Πυλούδης, Μαρασλής

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ: Αϊνδέλης, Δεληγιαννίδης (60’ Τσιφτσής), Τόκας, Ξυλούδης, Μαργαρίτης, Γαλανός, Πιλτικάκης (66’ Πασχαλίδης), Αγοράκης (56’ Μακιτσιάν), Κατσαμάγκας, Ζηνολίδης, Νταλαπέρας