Σημαντικές επιτυχίες για τους βετεράνους αθλητές Στίβου της Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Σπουδαίες επιτυχίες σημειώθηκαν για την Αλεξανδρούπολη στους Βαλκανικούς Αγώνες Στίβου Βετεράνων στο Βουκουρέστι.

 

Συγκεκριμένα οι βετεράνοι αθλητές από την πρωτεύουσα του Έβρου επέστρεψαν με 30 μετάλλια και τρία νέα Βαλκανικά ρεκόρ στα 100μ.- 200μ. και 4χ100μ.  από τον Αργυρόπουλο Διονύση, στην κατηγορία 45-49 ετών.

Μπορεί να χρόνια να πέρασαν, όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που παραμένουν τουλάχιστον από τα αποθέματα ψυχής ,αναλείωτα στην φθορά του χρόνου. Πιο συγκεκριμένα, στις 19-20-21 Σεπτεμβρίου 2014 διεξήχθησαν στην όμορφη πόλη του Βουκουρεστίου οι φετινοί Βαλκανικοί αγώνες των βετεράνων στίβου. Για τους αθλητές που για αρκετά χρόνια ,τα κολουάρ, τα σκάμματα και οι βαλβίδες ήταν το δεύτερο σπίτι τους,το σταμάτημα της ενεργούς δράσης δεν σημαίνει ότι ο μαγικός αυτός κόσμος του αθλητισμού  θα είναι οριστικά παρελθόν.

Οι χαρές και οι απογοητεύσεις που είναι άμεσα συνδεδεμένες με τον χώρο του αθλητισμού, θα εξακολουθούν να είναι μέρος της ζωής τους , έστω και σε μικρότερο βαθμό, επειδή θεωρούν αδιανόητο να βγάλουν τις φόρμες και να εγκαταλείψουν τους αθλητικούς χώρους, είναι αυτό που λέμε τρόπος ζωής,τουλάχιστον για πολλούς.

Οι συγκινήσεις παραμένουν και αυτό φαίνεται σε όλο το τριήμερο των Βαλκανικών αγώνων, όπου ένα πολύχρωμο αθλητικό μελίσσι ζει τις δικές του στιγμές. Αθλητές από όλες τις βαλκανικές χώρες έχουν δημιουργήσει γνωριμίες, μιας και αντίπαλοι είναι, όσο διαρκούν τα αγωνίσματα.

Με το εθνόσημο στο στήθος τα αποθέματα δύναμης λειτουργούν κάπως διαφορετικά. Είναι μοναδικές οι στιγμές , εκεί που σχετικά νεώτεροι αθλητές χειροκροτούν και ενθαρρύνουν τους μεγαλύτερους.

Οι αθλητές του συλλόγου βετεράνων στίβου Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν όπως και όλα τα τελευταία χρόνια εξαιρετική εμφάνιση κατακτώντας πάρα πολλά μετάλλια.

Ο σύλλογος διατηρεί ένα πολύ όμορφο κλίμα μεταξύ των μελών , σε σημείο που αθλητές από άλλες πόλεις , να εντάσσονται στην δύναμή του. Αυτή την στιγμή είναι από τους πιο δυνατούς της χώρας και έπεται συνέχεια…..

Συγκεκριμένα, τα μετάλλια  που κατέκτησαν οι βετεράνοι αθλητές της Αλεξ/πολης έχουν  ως εξής: οχτώ (8) χρυσά , δεκατρία (13) αργυρά και εννέα (9) χάλκινα, με το σύνολο τους να φθάνει στα τριάντα (30).

Θα ήταν πολλά περισσότερα αν στην αποστολή συμμετείχαν η Πηγή Δεβετζή, ο Αγγελος Νικολαίδης (κάτοχος του Βαλκανικού ρεκόρ στην δισκοβολία στην κατηγορία 55-59 ετών), ο Θωμάς Θωμάς, η Φωτεινή Κυριακίδου, ο Γκάτζιος Απόστολος , η Αννα Χωρινού, ο Χρήστος Δελιντζόγλου, η Μολλάκη Μαρία, ο Θεόδωρος Βουρδόλης, ο Δημητρόπουλος Κων/νος, η Αννα –Μαρία Τουβρά, η Μαρκίδου Φωτεινή και πολλοί άλλοι αξιόλογοι αθλητές του Συνδέσμου, που για δικούς τους λόγους ο καθένας , δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στους αγώνες.

Πολλά μπράβο αξίζουν στους γερόλυκους του στίβου Βρεχόπουλο Αυγήτα, Αλλοίμονο Γεώργιο και Γιαλαματζή Αθανάσιο ,που όλοι τους σε ηλικία άνω των 70 ετών , κατόρθωσαν και πήραν βαλκανικά μετάλλια ύστερα από σκληρό αγώνα.

Όλοι τους αποτελούν για τους νεώτερους ένα τρανό και φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση. Απέδειξαν ότι ο άνθρωπος μπορεί να αγωνίζεται σε οποιαδήποτε ηλικία και μάλιστα με υψηλές προσδοκίες.

Αναλυτικά, τα μετάλλια  και οι θέσεις που πήρε ο κάθε αθλητής και αθλήτρια έχουν ως ακολούθως στις ηλικιακές κατηγορίες:

ΑΝΔΡΕΣ

Μ 80  ΒΡΕΧΟΠΟΥΛΟΣ ΑΥΓΗΤΑΣ 1ος ΑΚΟΝΤΙΟ- 2ος  ΣΦΥΡΑ- 3ος ΣΦΑΙΡΑ

Μ 75 ΓΙΑΛΑΜΑΤΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 2ος  5000Μ.  ΒΑΔΗΝ

Μ 70 ΑΛΛΟΙΜΟΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2ος  1500Μ.

Μ 65 ΜΑΛΓΑΡΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 2ος 100Μ.-3ος ΣΦΑΙΡΑ

Μ 60 ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2ος 100Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ

Μ 60 ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 2ος 5000Μ.  ΒΑΔΗΝ

Μ  55 ΓΙΑΛΑΜΑΤΖΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ 3ος 200Μ.

Μ 50 ΧΑΜΟΥΡΟΥΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 1ος ΜΗΚΟΣ – 2ος ΑΚΟΝΤΙΟ

Μ 45 ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 1ος 100Μ.-1ος 200Μ.-1ος 4χ100Μ.-

1ος ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΣΚΥΤΑΛ. 45-54

Μ 35 ΛΕΠΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2ος 4χ100Μ.-3ος ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΣΚΥΤΑΛ.  35-44

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

W  60 ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΟΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 3η  ΣΦΑΙΡΑ

W 60 ΜΠΑΡΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑ 2η ΔΙΣΚΟΣ -2η ΣΦΥΡΑ

W 50 ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ 2η ΥΨΟΣ – 2η ΣΦΥΡΑ

W 45 ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ 3η  400 Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ

W 40 ΜΠΑΚΑΤΙΝΑΚΗ ΚΩΝ/ΝΑ 3η 1500Μ.

W 35 ΚΕΣΚΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ 1η ΑΚΟΝΤΙΟ -1η ΣΦΑΙΡΑ – 2η 400Μ.

W 35 ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ 2η ΑΚΟΝΤΙΟ – 3η  ΔΙΣΚΟΣ

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΑΣ Αλεξανδρούπολης Μπαρμπαγιάννης Ιωάννης και όλο το διοικητικό συμβούλιο συγχαίρουν και ευχαριστούν όλους τους βετεράνους αθλητές και αθλήτριες  που έλαβαν μέρος στους αγώνες , και ιδιαίτερα ευχαριστούν τους αθλητές-τριες που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών με το μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος και κρατώντας υπερήφανα την Ελληνική σημαία , δόξασαν για μια ακόμη φορά την Ελλάδα , την Αλεξανδρούπολη και το σύλλογο τους.