Photos: Από τα Λάβαρα στο Ελσίνκι μέσω… Όσλου για χάρη της Εθνικής

Αποστολή στο Ελσίνκι: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Στην βραδινή αναμέτρηση της Εθνικής Ομάδας με την Φινλανδία οι παίκτες του Κλαούντιο Ρανιέρι θα έχουν την συμπαράσταση και περίπου 300 Ελλήνων φιλάθλων, οι οποίοι ταξίδεψαν στο Ελσίνκι για αυτόν τον λόγο. Ανάμεσά τους και ορισμένοι Θρακιώτες.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Σταμάτης Αραμπατζής από τα Λάβαρα του Έβρου. Ήρθε στο Ελσίνκι το Σάββατο μετά από πτήση μιας ώρας από το Όσλο, μαζί με μια παρέα 20 περίπου Ελλήνων που έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία χρόνια στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Ο ίδιος έφυγε από την Ελλάδα για να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη στη Νορβηγία πριν από τρία χρόνια, στο ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης. Μόλις έμαθε μαζί με τους υπόλοιπους ότι θα ερχόταν η Εθνική Ομάδα στην Σκανδιναβία, δεν υπήρχε περίπτωση να μην αναζητήσει τρόπο για να έρθει να δει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Στην παρέα που ταξίδεψε από το Όσλο στο Ελσίνκι αλλά δεν βρισκόταν στην καφετέρια όπου τους εντοπίσαμε και τους φωτογραφίσαμε, ανήκει ένας ακόμα Θρακιώτης. Ο λόγος για τον Πέτρο Αρβανιτίδη από την Χελιδώνα του Δήμου Ορεστιάδας. Αντιθέτως, ένας άλλος θρακιώτης της Νορβηγίας που ανήκει στην ίδια παρέα, από την Κομοτηνή, τελευταία στιγμή δεν ταξίδεψε στο Ελσίνκι και έμεινε στο Όσλο.

Λίγο αργότερα, περπατώντας στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της φινλανδικής πρωτεύουσα, συναντήσαμε τους Ευθύμη και Χαράλαμπο Κωσταντινίδη. Δύο αδέρφια από την Δράμα που έχουμε ξανασυναντήσει στο παρελθόν σε άλλους αγώνες της Εθνικής, είναι δύο από τους περίπου δέκα οπαδούς της Εθνικής που ταξίδεψαν από την ευρύτερη περιφέρεια ΑΜ-Θ μας για το Ελσίνκι. “Η Δόξα Δράμας είναι… δράμα, οπότε τουλάχιστον ταξιδεύουμε για την Εθνική” μας είπαν στην σύντομη συνομιλία που είχαμε στους δρόμους της φινλανδικής πρωτεύουσας.

Στο λιμάνι το ThrakiSportS συνάντησε και μια παρέα θεσσαλονικέων που έχουν έρθει με την εκδρομή που διοργανώνει ο “Γαλανόλευκος Φάρος”. Ανάμεσά τους και η Αμαλία Γάκη, η οποία μας αποκάλυψε ότι κατάγεται από το Διδυμότειχο, αλλά δεν έρχεται πλέον τόσο συχνά στο γεωγραφικό μας διαμέρισμα, παρά μόνο για να κρατάει επαφές με τους συγγενείς που έχει εκεί. Όλοι οι Έλληνες που συναντήσαμε αντιμετώπιζαν με αισιοδοξία την βραδινή αναμέτρηση και ήλπιζαν ότι οι παίκτες του Ρανιέρι θα καταφέρουν να κερδίσουν και να χαρίσουν όμορφες στιγμές σε όσους Έλληνες βρεθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι το βράδυ.