Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών της ισοπαλίας της Εθνικής στη Φινλανδία

Αποστολή στο Ελσίνκι: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Χωρίς να κάνει δηλώσεις στους απεσταλμένους των μέσων ενημέρωσης, αποχώρησε τελευταίος, μαζί με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο Βασίλης Τοροσίδης. Ο Ξανθιώτης παίκτης της Ρόμα, που φόρεσε για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Εθνικής Ομάδας, υποσχέθηκε πάντως ότι θα μιλήσει την Τρίτη, μετά το παιχνίδι με τη Β. Ιρλανδία.

 

Ούτε ο Παπασταθόπουλος μίλησε στη μεικτή ζώνη, αλλά είχε μιλήσει νωρίτερα στην τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ όπου εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την «εικόνα» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. «Είμαστε ευχαριστημένοι απ’ την εμφάνιση. Παρουσιαστήκαμε καλύτεροι στα μεγαλύτερα διαστήματα του παιχνιδιού, με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο του δεύτερου ημιχρόνου. Δεν θέλαμε να χάσουμε και αυτό φάνηκε. Ακολουθεί ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην έδρα μας, πρέπει να το πάρουμε. Και μην ξεχνάμε πως θα δούμε τη Φινλανδία και στην έδρα μας», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και κατέληξε για τις αλλαγές στο βασικό σχήμα και κατά πόσο επηρέασαν την εθνική: «Η ομάδα ξεκίνησε πολύ καλά. Τα παιδιά έδωσαν το 100%. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι είναι μια νέα αρχή. Αυτή η ομάδα έχει νέους παίκτες που πρέπει να προσαρμοστούν. Πιστεύω όμως, ότι τα πήγαμε καλά και είμαι σίγουρος πως σε κάθε παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι».

Ο σκόρερ της Εθνικής στη Φινλανδία, Νίκος Καρέλης, υποστήριξε πως η «γαλανόλευκη» έχει τις δυνατότητες να πετύχει αρκετά πράγματα και τόνισε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος από το ντεμπούτο του που συνδυάστηκε με γκολ.

«Είμαι χαρούμενος από την προσπάθεια όλων των παιδιών, όχι μόνο τη δική μου. θα μπορούσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να τελειώσουμε το παιχνίδι με ένα δεύτερο γκολ. Αυτό δεν ήρθε, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη στο επόμενο παιχνίδι», είπε αρχικά ο άσος του Παναθηναϊκού.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Έχουμε αποδείξει σαν Έλληνες ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Θα προσπαθήσουμε όλα τα παιδιά να δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε το επόμενο παιχνίδι και να προχωρήσουμε».

Μάλλον απογοητευμένος φάνηκε ο Παναγιώτης Ταχτσίδης. Αρχικά ο νεαρός άσος της Βερόνα μίλησε για τον αγώνα και την… γεύση που μένει: «Μια πικρή γεύση. Μπορούσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Μας έκαναν μία φάση και φάγαμε το γκολ. Είμαστε στενοχωρημένοι. Έχουμε ένα ματς την Τρίτη και πρέπει να μπούμε και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Ερωτηθείς για τον χρόνο που χρειάζεται η Ελλάδα, απάντησε: «Θα ήταν πιο εύκολο αν είχαμε τα αποτελέσματα. Η ομάδα βελτιώθηκε από τον αγώνα με την Ρουμανία. Σιγά σιγά κερδίζουμε σε εμπιστοσύνη και το βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο». Αναφορικά με τα νέα παιδιά στην σύνθεση της εθνικής, σχολίασε: «Φαίνεται πως η Ελλάδα έχει πολλά ταλέντα. Ο προπονητής δίνει ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά. Αυτό κάνει καλό και στα παιδιά γιατί παλεύουν για να είναι στην ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι για τα νέα παιδιά. Αλλά έχουμε και συνέχεια».

Όσον αφορά στον αγώνα της Τρίτης και κατά πόσο είναι τελικός, δήλωσε: «Δεν είναι τελικός. Είναι ένα ματς που πρέπει να μπούμε μέσα και να κερδίσουμε». Ακόμα, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης μίλησε και για την παρουσία του κόσμου: «Μας έλειψε ο κόσμος στον πρώτο αγώνα. Θα μας είχε βοηθήσει με την Ρουμανία και ελπίζω ότι θα μας στηρίξει να πάρουμε τους βαθμούς με την Βόρεια Ιρλανδία».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον αγώνα με την Φινλανδία: «Δεν ήταν εύκολο το ματς. Είχαν πίεση ενώ έκαναν και πολλά δυνατά μαρκαρίσματα. Παρ’ όλα αυτά θα μπορούσαμε τη νίκη». Τέλος, για τον στόχο της πρόκρισης, ξεκαθάρισε: «Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε. Πρέπει να δούμε τα ματς που έχουμε μπροστά μας αλλά με πίστη θα τα καταφέρουμε».

Ο Χάρης Μαυρίας τόνισε πως η Εθνική είχε καλή παρουσία στη Φινλανδία  κι έθεσε ως αποκλειστικό σκοπό της «γαλανόλευκης», τη νίκη επί της Βορείου Ιρλανδίας την ερχόμενη Τρίτη στο Καραϊσκάκη. «Από την αρχή ξέραμε ότι η Φινλανδία και η έδρα της θα είναι δύσκολη αποστολή για εμάς. Από τη μεριά μας κάναμε καλή εμφάνιση, εκτός από το πρώτο τέταρτο του δεύτερου ημιχρόνου που μείναμε λίγο πίσω. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, το επόμενο ματς», ανέφερε αρχικά ο διεθνής άσος της Σάντερλαντ και πρόσθεσε: «Υπήρχαν καλά και κακά στο παιχνίδι. Έχουμε δυο μέρες να συγκεντρωθούμε, να δούμε τα λάθη μας και την Τρίτη πιστεύω να κάνουμε μια καλή εμφάνιση έχοντας και τον κόσμο δίπλα μας».

Για το πώς αισθάνθηκε όταν έμαθε ότι θα είναι στην ενδεκάδα, σχολίασε: «Προσπάθησα, όπως κάνω κάθε φορά, να συγκεντρωθώ στον αγώνα και να κάνω αυτό που ξέρω κι ότι μου ζήτησε ο προπονητής μου». Ενώ τέλος, για το επόμενο παιχνίδι, ανέφερε: «Σίγουρα χρειαζόμαστε τη νίκη, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί για να πετύχουμε τον στόχο μας. Η νίκη θα είναι πολύ σημαντική στην έδρα μας, απέναντι στη Βόρειο Ιρλανδία».

Παράπονα για τη διαιτησία με κομψό, βέβαια, τρόπο εξέφρασε μετά το 1-1 του Ελσίνκι κόντρα στη Φινλανδία ο αμυντικός της Ρόμα, Κώστας Μανωλάς που έδωσε το στίγμα για το προσεχές ματς με τη Βόρεια Ιρλανδία.

Όσο για τον Κώστα Μανωλά; Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην διαιτησία που άφησε το ιδιαίτερα σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων. «Η Φινλανδία μετά το 55′ θα έπρεπε να παίζει με 10 παίκτες, αλλά δεν στεκόμαστε εκεί, εμείς είτε εναντίον 10 είτε εναντίον 11 έπρεπε να πάρουμε το αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά ο διεθνής αμυντικός.

«Αξίζαμε τη νίκη, δεν την πήραμε», συμπλήρωσε ο Μανωλάς και επεσήμανε: «Έχουμε σημαντικό παιχνίδι με τη Βόρεια Ιρλανδία , θέλουμε τη νίκη και συνεχίζουμε. Πάμε μόνο για τη νίκη, πιστεύουμε ότι πρώτα ο Θεός θα την πετύχουμε».

Εν συνεχεία ο Μανωλάς αναφέρθηκε και στους Καρέλη-Μαυρία. «Ο Καρέλης και Μαυρίας ήταν καλοί, είναι πολύ καλοί παίκτες, θα βοηθήσουν πολύ και δείχνουν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μέλλον», κατέληξε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και συν συμπαίκτης του Βασίλη Τοροσίδη στην Ρόμα.