Έως τη Δευτέρα αδειάζει το κέντρο κράτησης μεταναστών Κομοτηνής

Σε κέντρα κράτησης στον Έβρο, στην Ξάνθη, το Παρανέστι Δράμας αλλά και την Αμυγδαλέζα Αττικής, θα μεταφερθούν οι μετανάστες από την Κομοτηνή.

Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η απομάκρυνση όλων των μεταναστών του κέντρου κράτησης Κομοτηνής. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι πληροφορίες του «Χ», που δείχνουν να επιβεβαιώνονται και από το γεγονός ότι το σύνολο των 102 αστυνομικών που υπηρετούν εκεί έχουν ήδη ενημερωθεί σε ποια από τις τέσσερις περιοχές, Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Παρανεστίου Δράμας, θα αποσπαστούν για να συνεχίσουν την εργασία τους μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2014. Από το πρωί της Τετάρτης, όπως είχε κάνει γνωστό ο «Χ» σε χθεσινό δημοσίευμά του, άρχισε να αδειάζει το κέντρο κράτησης μεταναστών, αφού οι πρώτοι 60 μετανάστες, από το σύνολο των 450 που κρατούνταν εκεί, αποχώρησαν μέσα σε κλούβες.

Σε κέντρα κράτησης στον Έβρο, στην Ξάνθη, το Παρανέστι Δράμας αλλά και την Αμυγδαλέζα Αττικής, θα μεταφερθούν οι μετανάστες από την Κομοτηνή. Πάντως μέχρι την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί στη σχολή τελετή ονομασίας και αποφοίτησης των νέων αστυφυλάκων, δεν προβλέπεται να έχουν φύγει όλοι οι μετανάστες. Τελετή ονομασίας με κάγκελα είχαμε δει άλλωστε και στο παρελθόν, όταν ο χώρος μεταξύ της σχολής αστυνομίας και του κέντρου κράτησης μεταναστών είχε χωριστεί σε σιδερένιες μπάρες.

Η τελετή περιορίστηκε να γίνει μπροστά στην είσοδο του κτιρίου διοίκησης, με τους γονείς και συγγενείς των νέων αστυφυλάκων, να στριμώχνονται σε λίγα τετραγωνικά μέτρα για να δουν τα παιδιά τους να ορκίζονται. Το σκηνικό μάλλον θα επαναληφθεί και την Κυριακή.

Πηγή: www.xronos.gr