Καλό… Νοέμβριο θα επιστρέψει στην Κομοτηνή ο Πανθρακικός

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Μπορεί το Σάββατο 11 Οκτωβρίου ο Πανθρακικός να υποδέχεται την Ξάνθη σε φιλική αναμέτρηση, το επόμενο όμως επίσημο παιχνίδι του στο ΔΑΚ Κομοτηνής είναι προγραμματισμένο για το Σαββατοκύριακο 1 ή 2 Νοεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι ο Πανθρακικός θα κάνει σχεδόν 40 μέρες να δώσει αγώνα πρωταθλήματος εντός έδρας, καθώς τελευταίο του παιχνίδι για το πρωτάθλημα στο ΔΑΚ ήταν στη νίκη επί του Πανιωνίου με 1-0, ενώ 3 μέρες αργότερα υποδέχθηκε την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας.

Αιτία φυσικά γι’ αυτό είναι η απόφαση Ανδριανού να αναβάλει τα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής της Super League, αγωνιστική κατά την οποίο ο Πανθρακικός υποδεχόταν τον Πλατανιά, αλλά και η απόφαση της Super League (στην οποία συμφώνησε η ΠΑΕ Πανθρακικός) να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα από εκεί που σταμάτησε αλλά από την 7η αγωνιστική.

Τα επόμενα δύο παιχνίδια του Πανθρακικού είναι με Νίκη Βόλου και Παναιτωλικό εκτός έδρας, ενώ εκτός έδρας με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι είναι και η κρίσιμη αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστικής του Κυπέλλου, κάτι που σημαίνει ότι ο Πανθρακικός θα αγωνιστεί ξανά στο ΔΑΚ είτε την 1η είτε την 2η Νοεμβρίου με τον ΟΦΗ (αναλόγως με το πρόγραμμα που δεν έχει ακόμα εκδοθεί).

Ο Πανθρακικός στα κρίσιμα αυτά εκτός έδρα παιχνίδια πρέπει να δείξει περισσότερο αποτελεσματικός, καθώς σε τρεις εξόδους στο φετινό πρωτάθλημα μετράει μόλις ένα βαθμό, ενώ έχει πετύχει μόλις δύο τέρματα, αμφότερα με τον Ιγκορ.

Με δεδομένο λοιπόν ότι και μετά το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι επόμενες κρίσιμες αναμετρήσεις, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, μετατρέπονται σε “τελικούς” τις δύο αυτές εκτός έδρας αναμετρήσεις, καθώς ο Πανθρακικός θα αντιμετωπίσει ομάδες που βρίσκονται τη δεδομένη στιγμή βαθμολογικά κάτω από αυτόν, οπότε οποιοσδήποτε βαθμός στα παιχνίδια αυτά θα είναι διπλό κέρδος.

Φυσικά για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματικός και ουσιώδης και να δείξει το καλό πρόσωπο που εμφανίζει στα περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματος. Και στο πλαίσιο αυτό, όλοι στην Κομοτηνή ευελπιστούν ότι η διακοπή των τριών εβδομάδων υπήρξε ευεργετική ώστε να δουλευτούν κάποια συστήματα και να πάρουν τα πάνω τους οι ισχυρές μονάδες της ομάδας…