Photos: Πάτησε Ελσίνκι η Εθνική! Αγωνία Ρανιέρι για τον Βασίλη Τοροσίδη

Αποστολή στο Ελσίνκι: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Η αγωνία κορυφώνεται στην Εθνική Ομάδα για την κατάσταση της υγείας του Βασίλη Τοροσίδη, ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με την Φινλανδία το βράδυ του Σαββάτου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι, για την δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2016.

 

Όπως ανέφερε πριν την αναχώρηση της Εθνικής το ThrakiSportS, ο Ξανθιώτης αντιμετωπίζει πρόβλημα οσφυαλγίας και έκανε θεραπεία, με αποτέλεσμα να μην συμμετάσχει στην εν Ελλάδι προπόνηση της Εθνικής και να κρίνεται αμφίβολη η συμμετοχή του στην αναμέτρηση του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την νεώτερη ενημέρωση, έπειτα και από την εξέταση των γιατρών στον παίκτη μετά την άφιξη της αποστολής στο ξενοδοχείο Crowne Plaza της φινλανδικής πρωτεύουσας, θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα από την κατάσταση του Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος υποφέρει από οσφυαλγία. Ο αμυντικός της Ρόμα μετά τη θεραπεία που υποβλήθηκε, η κατάστασή του να παρουσίασει σημαντική βελτίωση, σε σχέση με την εικόνα που είχε το μεσημέρι πριν την αναχώρηση της αποστολής. Ο Τοροσίδης θα υποβληθεί και το πρωί της Παρασκευής (10/10) σε θεραπεία και εν συνεχεία, η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί από το ιατρικό τιμ της ομάδας, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα είναι στην διάθεση του Κλαούντιο Ρανιέρι για τον αγώνα με την Φινλανδία.

Πάντως, ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν από τους πιο ευδιάθετους στην σχεδόν τετράωρης διάρκειας πτήση. Χαμογελαστός, συνομιλούσε με όλον τον κόσμο ενώ μαζί κυρίως με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, αλλά και άλλους διεθνείς όπως ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Γιάννης Μανιάτης, την τελευταία ώρα της επιδόθηκαν σε ένα μεταξύ τους παιχνίδι γνώσεων, σε μια προσομoίωση της τηλεοπτικής εκδοχής του “Εκατομμυριούχου”, με τους διεθνείς να αποδεικνύονται εξαιρετικά δυνατοί στις απαντήσεις τους. 

Ο έτερος θρακιώτης της ομάδας, ο Πέτρος Μάνταλος, προτίμησε να βρεθεί προς τα πίσω καθίσματα της πτήσης αλλά και αυτός αισθανόταν άνετα, λες και αγωνίζεται χρόνια με την Ανδρών, παρόλο που αυτό ήταν το πρώτο του ταξίδι. Μπροστά φυσικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κλαούντιο Ρανιέρι, οι συνεργάτες του, ο… κοστουμαρισμένος διευθυντής των Εθνικών Ομάδων Γιώργος Καραγκούνης αλλά και οι παράγοντες της ΕΠΟ, ανάμεσα στους οποίους ο ξανθιώτης πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Γκιρτζίκης και ο κομοτηναίος Μάνος γαβριηλίδης, επίσης μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Το ThrakiSportS βρίσκεται κοντά στην Εθνική Ομάδα στην Φινλανδία, όπως πάντα άλλωστε – και με συνεχείς ανταποκρίσεις θα σας ενημερώνει για την πορεία της προετοιμασίας της, με έμφαση βέβαια στους Θρακιώτες που συμμετέχουν στην αποστολή της.