Οι δηλώσεις των προπονητών Ασπίδας και Καβάλας για τις πρεμιέρες σε Α2 και Β’ Kατηγορία

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Στο ThrakiSportS μίλησαν μετά το πέρας της φιλικής αναμέτρησης του Ευμοίρου το απόγευμα της Τετάρτης οι προπονητές της Ασπίδας Ξάνθης και τις Ένωσης Καβάλας, εν όψει της έναρξης των πρωταθλημάτων σε Α2 Κατηγορία (Καβάλα) και Β’ Εθνική (Ασπίδα).

Αναλυτικά:

Γιάννης Τζίμας (Ένωση Καβάλας): “Εύχομαι στην Ασπίδα και γενικά στην πόλη της Ξάνθης κάθε επιτυχία, μια ομάδα που θα παλέψει σε ένα ωραίο γήπεδο με ωραίες συνθήκες. Για εμάς είναι το τελευταία τεστ πριν την πρεμιέρα, χωρίς ακόμη να ξέρουμε σε ποια κατηγορία θα είμαστε, στον δρόμο για την Αθήνα θα μας πουν αν θα είμαστε Α΄1 η Α’2, είναι από τα τραγελαφικά του Ελληνικού συστήματος και όχι μόνο του μπάσκετ. Μετά από κόπους και βάσανα πιθανώς να είμαστε Α’2 και παίζουμε με τον Αετό Αθηνών, και προσπαθούμε να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περιστέρες πληροφορίες, καθώς εμείς μέχρι τώρα προετοιμαζόμασταν για να παίξουμε με τον Κολοσσό Ρόδου.

Δύσκολη χρονιά για μας, αλλά ευτυχώς επιστρέφουν οι τραυματίες. Θα μπορούσαμε να είχαμε δυναμώσει κι άλλο την ομάδα  κάνοντας κάποιες αλλαγές που είχαμε στο μυαλό μας, αλλά δεν μπορούσαμε γιατί στην ουσία ψάχναμε για ξένους για την Α’1. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά, η φετινή Α’2 είναι ίσως από τα καλύτερα πρωταθλήματα που θα δούμε, με 6-7 ομάδες πολύ ανταγωνιστικές ομάδες με τρομερά ροστερ, πιθανός και με μπάτζετ μεγαλύτερα πολλών ομάδων της Α’1. Εμείς θα προσπαθήσουμε να έχουμε υγεία γιατί είναι ένα πρωτάθλημα χωρίς αλλαγές, για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί για να διεκδικήσουμε την άνοδο και να αποδώσουμε αν θέλετε κάτι σαν δικαιοσύνη, για την άδικη  μη άνοδος της ομάδας μας στην Α’1.”

Για το αν η Καβάλα είναι το φαβορί για την άνοδο:
“Δεν νομίζω να είμαστε φαβορί, μια και ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε δυναμώσει εμείς το φρενάραμε  λόγω των εξελίξεων, και κοιτάζαμε παίκτες για την Α’1. Νομίζω πως σαν ροστερ  τα φαβορί είναι ο Αρκαδικός και η Λευκάδα που εντυπωσίασαν με 8-10 μεταγραφές η κάθε μια. Εμείς είμαστε σχεδόν η ίδια ομάδα με πέρσι, έφυγαν δύο ήρθαν δύο, θα είμαστε μέσα στις ομάδες που θα παλέψουν για την άνοδο αλλά με τα προβλήματα που έχουμε δεν μπορούμε να χριζόμαστε ως φαβορί. Μας λείπει η πνευματική συγκέντρωση, και αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για μας, τα παιδιά δεν ήξεραν μέχρι χτες αν θα είναι στην ομάδα και να μείνουν τι ρόλο θα έχουν, προσπαθούμε αυτό το πράγμα να το ξεπεράσουμε, έχουμε μείνει πίσω στα φιλικά και  για αυτό παρότι έχουμε ένα μεγάλο ταξίδι την Παρασκευή δεχτήκαμε την πρόταση της Ασπίδας. Αλλά έστω και την ύστατη στιγμή θα είμαστε έτοιμοι και θα παλέψουμε για την άνοδο στην Α’1.”

Δημήτρης Παναγιωτόπουλος(Ασπίδα Ξάνθης):

Για το παιχνίδι: “Σήμερα ήμασταν καλή απέναντι σε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει φέτος στην Α’2, δεχτήκαμε 14-15 τρίποντα με τους περιφερειακούς της Καβάλας να βρίσκονται σε καλή μέρα οπότε ήταν εξ’ ορισμού δύσκολο το έργο μας. Αλλά κρατάμε την καλή εμφάνιση.”

Για την προετοιμασία της ομάδας: ” Είχαμε πολλά προβλήματα στην προετοιμασία, πολλούς τραυματισμούς, σήμερα είχαμε άλλον ένα καθώς τραυματίστηκε ο Πετς ( εξάρθρωση ωμοπλάτης), έπαιξε ο Καραμπέκης μετά από πολύ καιρό, ενώ δεν έπαιξε ο Παλλάκης που έπαθε διάστρεμμα, οι Κατριβάνος και Στεφανιδης επέστρεψαν σήμερα από διαστρέμματα, μας λείπει ο Δενδρινός που είναι φαντάρος. Γενικά η  προετοιμασία μας δεν πήγε όπως θα θέλαμε. Έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στις 6 πρώτες αγωνιστικές, έχοντας στο Εύμοιρο δύο ομάδες που είναι από τα φαβορί για την άνοδο και δύο εκτός με Πάτρα και Παλαμά δύο ομάδες που έχουν ξοδέψει τα περισσότερα λεφτά για μεταγραφές, ευελπιστούμε πως σιγά-σιγά θα βρούμε ρυθμό και θα πετύχουμε τις νίκες που θα μας κρατήσουν στην κατηγορία.” 

Για τις απουσίες στην πρεμιέρα: ” Σίγουρα θα μας λείπει  ο Δενδρινός και ανάλογα σε τί κατάσταση θα βρίσκονται οι Παλλάκης και ειδικά ο Πέτς που για μας είναι σημαντική μονάδα. Παίζουμε με μια ομάδα πολύ έμπειρη με πολύ καλούς περιφερειακούς πολύ δυνατή κάτω από το καλάθι, χρόνια με τον ίδιο προπονητή. Θα είναι δύσκολο  αλλά θα δώσουμε τα πάντα για να κάνουμε την έκπληξη, ξέρουμε ότι δεν είμαστε σε καλή κατάσταση αλλά ευελπιστούμε πως με την βοήθεια του κόσμου που θα γεμίσει το γήπεδο την Κυριακή και θα μας δώσει ώθηση ίσως τα καταφέρουμε.”