O κομοτηναίος πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου για τα αναβληθέντα ματς

Αποστολή στο Ελσίνκι: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Μετά από ένα ταξίδι σχεδόν τεσσάρων ωρών, προσγειώθηκε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα στο Ελσίνκι η αποστολή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, στην οποία όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση συμμετέχει και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης, που τυγχάνει και πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου.

Ο ίδιος είχε θερμή συνομιλία με τον κομοτηναίο άσο της ΑΕΚ Πέτρο Μάνταλο (φωτό), ενώ οι περισσότεροι όπως είναι φυσιολογικό τον ρωτούσαν για την αναβολή που δόθηκε στην τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου. Ως γνωστόν, η Super League βρήκε ως λύση για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την απόφαση Ανδριανού να μεταφέρει την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος στις 3 Δεκεμβρίου. Τότε θα διεξαχθούν τα Πανθρακικός – Πλατανιάς και Ξάνθη – Καλλονή για το πρωτάθλημα. Πότε όμως θα πάνε τα Πανθρακικός – Ηρακλής Ψαχνών και Ξάνθη – Ζάκυνθος για το κύπελλο, που είχαν προγραμματιστεί για αυτήν την ημερομηνία; Και μαζί όλα τα άλλα ματς της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής του Κυπέλλου;

Όσοι  ρωτούσαν τον Μάνο γαβριηλίδη, εισέπρατταν την… άγνοια του κομοτηναίου προέδρου της Επιτροπής Κυπέλλου. “Ελα μου ντε;”, σχολίαζε και πρόσθετε: “Η Super League μπορεί να ζητήσει ό,τι θέλει, αλλά εμείς οφείλουμε να δούμε τι μας βολεύει και πρέπει επίσης να έρθουμε σε συνεννόηση όχι μόνο με τις ομάδες αλλά και με το κανάλι που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα και με το οποίο υπάρχουν συμβατικές υποχρεώσεις”

Μπορεί αυτό να σημαίνει ότι η ΕΠΟ ενδεχομένως να αρνηθεί να μεταθέσει το Κύπελλο; “Πρόθεσή μας είναι να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν τους πάντες και να βρούμε μια σωστή λύση. Ειλικρινά ακόμα δεν ξέρω κάτι. Η αλήθεια είναι ότι έχουν πέσει πολλές ημερομηνίες στο τραπέζι. Επίσης, είναι αλήθεια ότι επισήμως από την Super League μας ζήτησαν μετάθεση αλλά ημερομηνίες δεν υπάρχουν ακόμα, ούτε κάποια απόφαση”.

Το πρώτο σενάριο που ακούστηκε ήταν να πάει η τελευταία αγωνιστική του κυπέλλου στις 28 Δεκεμβρίου, αλλά ο Μάνος Γαβριηλίδης δεν θεωρεί ότι αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο. “Μέσα στα Χριστούγεννα δεν νομίζω να γίνουν παιχνίδια. Δεν είχαμε καταλήξει σε ημερομηνία, αλλά νομίζω ότι το πιο βολικό θα είναι να πάνε οι αγωνιστικές τον Ιανουάριο. Ίσως αυτή που αναβλήθηκε να πάει 6-7 Ιανουαρίου, δηλαδή ένα μήνα μετά τον αρχικό προγραμματισμό, που θα άρχισε η επόμενη φάση και κατά συνέπεια αυτή να πάει πίσω, τις Τετάρτης 21 και 28 Ιανουαρίου που αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερες. Αλλά υπάρχει μια διαδικασία συζητήσεων για αυτό και για αυτό μην θεωρήσετε τίποτα δεδομένο”.