Photos: Οι αφίσες των σχολείων του Έβρου για την Ημέρα Αθλητισμού

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Κοσμάς Πανταζής

–  Γέμισαν τα προαύλια των Σχολείων του Έβρου από χαρούμενες ομάδες μαθητών, δασκάλων και γονιών για την 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού  Αθλητισμού, που γιορτάστηκε σε όλη τη χώρα την Δευτέρα.

Ως γνωστόν το υπουργείο Παιδείας, αναγνωρίζοντας την παρεμβατική δυναμική της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε (ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του « Κοινωνικού Σχολείου ») την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού  Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.

Έτσι την Δευτέρα διεξήχθησαν και σε όλα τα Σχολεία του Έβρου με μεγάλη επιτυχία, εκδηλώσεις  γύρω από τον επιλεγμένο, για τη φετινή σχολική χρονιά, θεματικό άξονα:  «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκαπαίδευσης Έβρου, “για την 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιήθηκαν υπέροχες εκδηλώσεις σε κάθε σχολείο του  Νομού μας, όπως και κάθε σχολείο της χώρας (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια ), με τους καθηγητές  Φυσικής Αγωγής να κατέχουν κυρίαρχο ρόλο στην άψογη διοργάνωσή τους, με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια των Διευθυντών, των διδασκόντων και των μαθητών των σχολείων“.

Οι εκδηλώσεις εξελίχθηκαν σε μια πραγματική «Γιορτή του Σχολικού Αθλητισμού» με ανοιχτή πρόσκληση σε τοπικές αρχές, ΜΜΕ και γονείς, οι οποίοι παρακολούθησαν με ενθουσιασμό τις διάφορες δράσεις  που πραγματοποιήθηκαν από τα παιδιά τους , στις κατάμεστες αυλές των Σχολείων μας.

Το πρόγραμμα – ανά σχολική μονάδα – περιελάμβανε : Αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια και αθλοπαιδιές. Οι κινητικές δράσεις  συνδυάζονταν απόλυτα με προβολές ταινιών, δρώμενα που κάποιες φορές  οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί εμπνεύστηκαν από το θεματικό άξονα της ημέρας,  καθώς και ομιλίες -συζητήσεις  αναφορικά με τις έννοιες ρατσισμός, διαφορετικότητα, κοινωνικός αποκλεισμός κ.ά. Ξεχωριστή υπήρξε η συνύπαρξη και συνεργασία Σχολείων μας με τα Ειδικά Σχολεία του νομού.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Στέργιος Αποστολακούδης σημείωσε: «Οι δράσεις ανέδειξαν την κοινωνική διάσταση, τη φιλοσοφία και τη δυναμική του Σχολικού Αθλητισμού στο πλαίσιο του σύγχρονου “Κοινωνικού Σχολείου”. Ευχή όλων αυτές οι όμορφες εικόνες να μην περιορίζονται σε συγκεκριμένες  ημερολογιακές ημερομηνίες αλλά να είναι καθημερινή πραγματικότητα, με το μάθημα της Φυσικής Αγωγής να καταλαμβάνει τη θέση που του αξίζει στο Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα των Σχολείων».

Το ThrakiSportS παρουσιάζει τις αφίσες που ετοίμασαν τα ίδια τα παιδιά για την 1η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης “Δόμνα Βισβίζη”, το 1ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης αλλά και το σχολείο της Άνθειας.