Ηττημένοι με buzzer beater έρχονται οι ΝΒΑ Champions Spurs στην Πόλη

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Μπορεί, η «ψαλίδα» ανάμεσα στις ομάδες του ΝΒΑ και αυτές της Ευρώπης έχει μικρύνει τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, το να χάνουν οι πρωταθλητές της άλλης πλευράς του Ατλαντικού από τη… φιναλίστ του γερμανικού πρωταθλήματος, έστω και σε φιλικό συνιστά ένα μικρό θαύμα!

Η Αλμπα λοιπόν κοίταξε στα μάτια τους πρωταθλητές του ΝΒΑ Σαν Αντόνιο Σπερς στο Βερολίνο και τελικά τους νίκησε με μπάζερ μπίτερ του ΜακΛίν με 94-93. Επόμενο παιχνίδι των πρωταθλητών ΝΒΑ στην Ευρώπη το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη με τη Φενέρμπαχτσέ του Ομπράντοβιτς, όπου θα παραβρεθεί και το ThrakiSportS μαζί με τους φίλους αναγνώστες του που έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή στην εκδρομή που διοργανώνουμε για αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη!

Σίγουρα, πάντως, οι γηπεδούχοι δεν θαμπώθηκαν από την λαμπερή Lady Gaga που όχι μόνο βρέθηκε στην O2 Arena, αλλά κάθισε και στο κέντρο του γηπέδου! Απόλαυσε το παιχνίδι, χειροκροτήθηκε και στο φινάλε αποχώρησε συνοδεία των σωματοφυλάκων της.

Το βράδυ της Τετάρτης (8/10) στην Ο2 Arena του Βερολίνου, λοιπόν, η τοπική Αλμπα, υπό τις επευφημίες περίπου 14.500 φίλων της, νίκησε με 94-93 τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Η σπουδαία νίκη ήρθε με «τρελό» σερί 5-0 στο τέλος και «ήρωα» τον Τζαμέλ ΜακΛιν που πέτυχε το νικητήριο καλάθι στην εκπνοή, μετά από ασίστ του Ρέντινγκ ο οποίος είχε κλέψει την μπάλα σε λάθος επαναφορά του Τιμ Ντάνκαν.

Οι πρωταθλητές του ΝΒΑ ήταν πλήρεις, με τον Γκρεγκ Πόποβιτς να έχει κανονικά στη διάθεσή του τους Πάρκερ, Ντάνκαν, Τζινόμπιλι, Ντιό, Λέοναρντ, Ντ. Γκριν και έδειξαν ότι θα έχουν εύκολο έργο, προηγούμενοι με 10-3 και 22-6. Ωστόσο σιγά-σιγά οι Γερμανοί «ροκάνισαν» τη διαφορά, ήταν ανταγωνιστικοί, πέρασαν μπροστά στο σκορ σε 2-3 σημεία του αγώνα και στο τέλος «έκλεψαν» τη νίκη με τρίποντο του Ρέντινγκ στα 5,1” και το κλέψιμο του ίδιου και το καλάθι του ΜακΛιν.

Λίγα λεπτά μετά, ο Gregg Popovich βρέθηκε στην αίθουσα των συνεντεύξεων Τύπου για να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Εξήγησε πως ήθελε να κερδίσει το ματς, παραδέχθηκε πως κατάλαβε σε κάποιο σημείο του αγώνα ότι η ομάδα του θα κινδυνεύσει και κάπου εκεί αναρωτήθηκε αν αυτό ήταν όντως φιλικό παιχνίδι. Ετσι, ο Γκρεγκ Πόποβιτς ηττήθηκε από τον Σάσα Ομπράντοβιτς και ο Ετορε Μεσίνα, που είναι μέλος του προπονητικού επιτελείου των Σπερς έχασε για άλλη μια φορά από έναν Ομπράντοβιτς! Λέτε να γίνει το ίδιο και στην Πόλη; Δύσκολο αν και τίποτα δεν είναι απίθανο…

Τα δωδεκάλεπτα (γιατί ακολουθήθηκαν κανόνες NBA): 18-26, 47-54 (ημίχρονο), 73-75, 94-93 (τελικό αποτέλεσμα).

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (Ομπράντοβιτς): Γκίφι 6, Κινγκ 7, Ραντόσεβιτς 5, Ρέντινγκ 12, Χάμοντς 15, Μπάνιτς 6, Ρένφρο 15, ΜακΛιν 20, Βάργκας 2, Βόλφαρτ-Μπότερμαν 4, Στογιανόφσκι 4, Βάγκνερ.
ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ (Πόποβιτς): Λέοναρντ 14, Ντάνκαν 14, Ντιαό 7, Γκριν 9, Πάρκερ 28, Τζινόμπιλι 7, Μπόνερ 4, Μπελινέλι 4, Μπέινς 4, Τζόζεφ 2, Κότον, Έιρς. 

 

Το επόμενο ραντεβού των φίλων του ΝΒΑ και των πρωταθλητών Σαν Αντόνιο Σπερς είναι στην Ulker Sports Arena της Κωνσταντινούπολης το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στις 19.00, όπου οι Θρακιώτες φίλοι του ThrakiSportS και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους πεντάκις φορές την τελευταία 15ετία πρωταθλητές σε μια εκδρομή που θα μας μείνει αξέχαστη!

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/Sv2_CcFUv4c?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen]