Ήττα στην πρόβα τζενεράλε για την Ασπίδα από την Καβάλα

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Την ήττα γνώρισε η ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης στο τελευταίο της φιλικό παιχνίδι απέναντι στην ισχυρή ομάδα της Ένωσης Καβάλας στο κλειστό του Ευμοίρου «Χριστίνα Χριστοδούλου».

Ήττα με 60-90 γνώρισε η Ασπίδα στην πρόβα τζενεράλε της για την έναρξη του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής από την ανώτερη Ένωση Καβάλας που έδειξε πανέτοιμη για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’2 κατηγορίας, οπού θα μετέχει τελικά.

Η ομάδα του Γιάννη Τζίμα έδειξε την ανωτερότητα της καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, έχοντας ως δύναμη της τα αρκετά επιθετικά ριμπάουντ που της έδιναν συνεχώς δεύτερες επιθέσεις, αλλά και την ευστοχία των παικτών της στα τρίποντα.

Απέναντι στην Ξανθιώτικη ομάδα του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου που και σήμερα αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμών, μια και πέρα από την δεδομένη απουσία του Δενδρινού που εκτίει την στρατιωτική του θητεία δεν αγωνίστηκαν επίσης οι Πέτς και Παλλάκης λόγω προβλημάτων τραυματισμών, με το αν θα είναι έτοιμοι για το παιχνίδι της Κυριακής με το Στρατώνι να αποφασίζεται την τελευταία στιγμή.

Παρών στο γήπεδο και ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης που παρακολούθησε απο κοντά τις προσπάθειες των δύο ομάδων, καθώς πλέον βρίσκεται συχνά στο πλευρό της Ένωσης.