Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα σε Εθνικό και Χάσκοβο

Aνταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Στα πλαίσια του Run Greece Αλεξανδρούπολης ο Εθνικός ολοκλήρωσε ένα ακόμη βήμα εξωστρέφειας. Ειδικότερα υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το αθλητικό σχολείο Χασκόβου Βουλγαρίας, κάνοντας πράξη την υπόσχεση που είχαν δώσει οι δύο πλευρές, κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Εθνικού στο Χάσκοβο

Στη Βουλγαρία τα αθλητικά σχολεία αποτελούν την βάση του αγωνιστικού αθλητισμού της χώρας, με μεγάλη συμμετοχή των καλυτέρων αθλητών. Η Βουλγαρική αποστολή η οποία γνώρισε και ξεναγήθηκε το προπερασμένο Σάββατο στην πρωτεύουσα του Έβρου, προμηθεύτηκε το υλικό του αγώνα Run Greece από το χώρο του Νομαρχείου και μετά βρέθηκε στα ιστορικά γραφεία του ΜΓΣ.

Εκεί τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Εθνικού Μανώλης Βουκουρεσλής και αφού τους ξενάγησε στο χώρο έκθεσης των βραβείων του συλλόγου, υπέγραψε μαζί με τον Διευθυντή του αθλητικού σχολείου Χασκόβου Gkentso Genef, το μνημόνιο συνεργασίας.

Το έγγραφο προετοιμάσθηκε εδώ και καιρό από τις δύο πλευρές και με την καθοδήγηση του καθηγητή του ΤΕΦΑΑ και ειδικού συμβούλου του Εθνικού, Δημήτρη Γαργαλιάνου. Αξίζει να σημειωθεί πως το μνημόνιο ανοίγει δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο εταίρων, σε πολλά επίπεδα.

Ο Εθνικός παρέθεσε δείπνο στην Βουλγαρική αποστολή, μαζί και με την αποστολή του ΣΕΓΑΣ (Γιάννης Μαμουζέλος, Σάββας Νικολαίδης, Χρήστος Χρυσοστομίδης και Άγγελος Σουλτάνης), που ήταν στην πόλη για το Run Greece. Στο τραπέζι κλήθηκε και παραβρέθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος λόγω της αρμοδιότητας του, ενώ χαιρέτησαν τις αποστολές ο Δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης και ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης.

Η χρήσιμη αυτή πρώτη παρουσία στην Αλεξανδρούπολη της αποστολής του αθλητικού σχολείου Χασκόβου (καλλιεργεί 10 σπορ, 6 κοινά με τον Εθνικό), η οποία αποτελεί κομμάτι της ομάδας στίβου της Βουλγαρικής πόλης, ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή της στον αγώνα Run Greece με περίπου 10 αθλητές και αθλήτριες. Μάλιστα η 15χρονη Ιορντάνα Στόκνοβα  ήταν 3η στα 10.000 μέτρα, ενώ η Έλενα Ναϊντέλοβα, προπονήτρια στίβου και παλιά πρωταθλήτρια Βουλγαρίας στα 400-800, ήρθε 4η στα 5000 μέτρα. Αξίο αναφοράς είναι το γεγονός πως τη βράβευση των 10 χιλιομέτρων έκανε ο Γκέντσο Γκένεφ.

Στόχος η έναρξη αυτής της συνεργασίας να έχει ανάλογη συνέχεια, με την ανταλλαγή αθλητικών επισκέψεων και στις δύο πόλεις, στα κοινά σπορ που καλλιεργεί ο ΜΓΣ Εθνικός.