Νέα αναβολή στο Λιγκ Καπ με σύμφωνη γνώμη της διοργανώτριας Ορεστιάδας

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Νέα αναβολή μιας εβδομάδας στο Λιγκ Καπ, τον πρώτο προκριματικό όμιλο του οποίου επρόκειτο να φιλοξενήσει την προσεχή εβδομάδα η Ορεστιάδα. Οι αγώνες μετά από νέα απόφαση της ΕΣΑΠ που ανακοινώθηκε το απόγευμα, πήγε την διοργάνωση άλλη μια εβδομάδα πίσω – οπότε δεν θα διεξαχθεί το προσεχές παρασκευοσαββατοκύριακο αλλά το επόμενο 17-19 Οκτωβρίου.

Οι αγώνες κανονικά επρόκειτο να διεξαχθούν το περασμένο τριήμερο, αλλά αναβλήθηκαν αρχικά λόγω της κόντρας ΕΣΑΠ με διαιτητές και τελικά λόγω της απόφασης του υφυπουργού Γ. Ανδριανού. Την περασμένη εβδομάδα ελήφθη απόφαση να πάει το πρωτάθλημα δύο εβδομάδες μετά, αλλά το Λιγκ Καπ μόλις μία, έπειτα από αίτημα του ΑΟΟ που είχε εκδώσει ήδη εισιτήρια για την ΑΕΚ να ανέβει στην Ορεστιάδα.

Τελικά λύση βρέθηκε και με την σύμφωνη γνώμη της Ορεστιάδας αλλά και όλων των προπονητών, η διοργάνωση πάει και αυτή μία εβδομάδα πίσω, καθώς για δεύτερη φορά μετατίθεται η πρώτη φάση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» για το τριήμερο 17-19 Οκτωβρίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής:

«Η ΕΣΑΠ ανακοινώνει πως οι αγώνες των ομίλων της Α΄φάσης του League Cup «Νίκος Σαμαράς» 2014-15 θα διεξαχθούν 17-19 Οκτωβρίου αντί 10-12 του μήνα που είχε αποφασιστεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου.

Η απόφαση για διεξαγωγή των αγώνων της Α΄φάσης στις 10-12 Οκτωβρίου είχε αποφασιστεί μετά από αίτημα της Ορεστιάδας που είχε εκδόσει αεροπορικά εισιτήρια για τις ομάδες που θα φιλοξενήσει ως διοργανώτρια των αγώνων του Α΄ ομίλου. Μετά τη σύμφωνη γνώμη της Ορεστιάδας αλλά και την εισήγηση των προπονητών όλων των ομάδων η ΕΣΑΠ αποφάσισε η Α΄φάση του League Cup να γίνει κανονικά μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος της Volleyleague στις 25 Οκτωβρίου».