Μουστακίδης, Καλμαζίδης, Λεμονίδης στην ημερίδα του Συλλόγου Φίλων Εθνικών Ομάδων

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Με πολλές ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, αλλά και την κατάθεση αρκετών προτάσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη και την μεγαλύτερη προβολή του βόλεϊ και του μπιτς βόλεϊ στην στην χώρα μας, ολοκληρώθηκε η ημερίδα που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν μέσο βίντεο ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης, ο εβρίτης προπονητής του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Γυναικών Γιάννης Καλμαζίδης αλλά και στο πάνελ ο κομοτηναίος δημοσιογράφος Στέφανος Λεμονίδης.

Παράλληλα ο ΣΦΕΕΟΠ βράβευσε τόσο την Εθνική ομάδα Νεανίδων για την 4η θέση που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όσο και τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας μπιτς βόλεϊ για την 5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η εκδήλωση έγινε με επιτυχία στο φιλόξενο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, παρουσία παραγόντων και εκπροσώπων φορέων του βόλεϊ, προπονητών, διαιτητών, δημοσιογράφων αλλά και φίλων του αθλήματος.

Ηεκδήλωση-ημερίδα είχε ως θέμα το «Η σημερινή πραγματικότητα των εθνικών ομάδων βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ και η διαχρονική σημασία τους για την ανάπτυξη και προβολή του αθλήματος». Από την ομάδα της Εθνικής Νεανίδων που κατέκτησε την 4η θέση στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Εσθονίας, έδωσαν το παρών οι Ζαχαρούλα Γιαννέλου, η Λυδία – Ευαγγελία Καστάνου και η Χαρά Παπαδοπούλου, ενώ παραβρέθηκαν οι γονείς και η αδερφή της Ανθής Βασιλαντωνάκη, Σοφία. Την απονομή των μεταλλίων στις αθλήτριες της Εθνικής μας έκανε ο Γενικός Συντονιστής του ΣΦΕΕΟΠ Γιάννης Στουραϊτης.

Ακολούθως βραβεύθηκαν και τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας Beach Volley U17 Μαρία Κλέπκου και Παρασκευή Κουρτίδου μαζί με τον προπονητή τους Ηλία Ζωλασταθιάδη για την κατάκτηση της 5ης θέσης στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στο Ακαπούλκο του Μεξικό. Τις βραβεύσεις και τα μετάλλια απένειμαν η Βάσω Καραντάσιου και ο Θανάσης Μαργαρίτης συνοδευόμενοι από το ζεστό χειροκρότημα όλων.

Η ημερίδα του Συλλόγου με συντονιστή το μέλος του ΣΦΕΕΟΠ Νίκο Δελαγραμμάτικα, ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Γενικού Συντονιστή του Συλλόγου Γιάννη Στουραϊτη. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. της Βέρα Λάγιου που μετ;efere χαιρετισμό του προέδρου της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη. Παραβρέθηκε ακόμα και μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος, ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κώστας Χαριτωνίδης, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΑΠ Βασίλης Μηνούδης και ο διαιτητής Αλέξανδρος Μυλωνάκης εκ μέρους της ΟΔΒΕ.

Η ημερίδα του Συλλόγου Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης είχε βασικούς ομιλητές τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της Ανδρών Σωτήρη Δρίκο, τον ομοσπονδιακό τεχνικό beach volley Κώστα Ταμπουρατζή, την Βάσω Καραντάσιου, τον Θανάση Μαργαρίτη και τους δημοσιογράφους Γιάννη Τζούστα και τον “δικό μας” Στέφανο Λεμονίδη, ενώ μέσω βίντεο τοποθετήθηκε ο (εβρίτης) ομοσπονδιακός τεχνικός της γυναικών Γιάννης Καλμαζίδης αλλά και ο προπονητή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης.