Photos: 20 κλικ από την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στην Ροδόπη

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ροδόπης να συμμετέχουν και αυτά με εκδηλώσσεις στην ημέρα αυτή.

Σε όλα τα σχολεία διεξήχθησαν ενδοσχολικοί Αγώνες Αθλοπαιδειάς, σε αθλήματα που επέλεξε ο Σύλλογος Διδασκόντων μετά από εισήγηση των Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του σχολείου. Στο Πρώτο Γυμνάσιο Κομοτηνής όμως το πρόγραμμα ήταν διαφορετικό, καθώς περιελάμβανε αερόμπικ, αλλά και γνωριμία των μαθητών με ένα παραολυμπιακό άθλημα, αυτό της καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια.

Αν και στην αρχή οι εκδηλώσεις ήταν να πραγματοποιηθούν στο κλειστό γυμανστήριο της Κομοτηνής, τελικά διεξήχθησαν στην αυλή του σχολείου, καθώς για την μετάβαση των μαθητών στο κλειστό γυμναστήριο χρειάζονταν ειδική άδεια από τον Περιφερειακό Διευθυντή και η οποία έπρεπε να βγει 15 μέρες νωρίτερα. Στην αρχή έγινε αγώνας βόλει μικτής ομάδας μαθητών και μαθητριών με ομάδα καθηγητών και καθηγητριών, ενώ στη συνέχεια έγιναν αγώνες μπάσκετ, ποδοσφαίρου και βόλει μεταξύ μαθητών και μαθητριών, με παράλληλη προβολή 6λεπτης ταινίας-βίντεο της κινηματογραφικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής με θέμα τη διαφορετικότητα και τίτλος “Φύγε”.

Τη σκυτάλη πήρε μετά η έμπειρη ομάδα φοιτητών της Επίκουρου Καθηγήτριας Στέλλας Ρόκκα όπου με τη συμμετοχή των μαθητών παρουσίασαν ένα πρόγραμμα αερόμπικ, ενώ στο τέλος έγινε επίδειξη του παραολυμπιακού αθλήματος της καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο. Η εθνική ομάδα της Κύπρου στο παραολυμπιακό αυτό άθλημα, που προετοιμάζεται στην Κομοτηνή, έδωσε το παρών, μίλησε με τους μαθητές, ενώ έπαιξε και αγώνα με ομάδα των μαθητών του Γυμνασίου που είχαν κάνει προπόνηση πάνω σε αμαξίδιο. Παράλληλα οι μαθητές μπορούσαν να δοκιμάσουν τα αμαξίδια και να καταλάβουν πόσο δύσκολο είναι να παίξει κανείς μπάσκετ με αμαξίδιο.

Το παρών στις εκδηλώσεις του 1ου Γυμνασίου έδωσε και ο Παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς, που μίλησε για το δικό του άθλημα και αυτά που έχει πετύχει, δίνοντας έτσι κίνητρο στα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.