Έβγαλε μάτια στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής ο Πέτρος Μάνταλος

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Μπορεί να κλήθηκε στην Εθνική και πάλι την τελευταία στιγμή, ωστόσο στην πρώτη προπόνηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έβγαλε μάτια! Ο Πέτρος Μάνταλος έδωσε ρεσιτάλ στο οικογενειακό διπλό της Εθνικής, επιτυγχάνοντας τρία γκολ.

 

Με το προπονητικό διπλό ολοκληρώθηκε η πρώτη προπόνηση της Εθνικής ενόψει των αναμετρήσεων με Φινλανδία και Β. Ιρλανδία. Ουσιαστικά ο Ρανιέρι δημιούργησε δύο ομάδες των οκτώ που αγωνίστηκαν στο μισό γήπεδο.

Οι πράσινοι αποτελούταν από τους Καπίνο, Μόρα, Σκόνδρα, Σαμαρά, Μαυρία, Μήτρογλου, Σαλπιγγίδη και τον Μάνταλο.  Οι μπλε είχαν στην ομάδα τους τον Βασίλη Τοροσίδη και του τους Γλύκο, Τζιόλη, Φορτούνη, Βύντρα, Μανιάτη, Καρέλη και Κλάους.

 

Οι πράσινοι επικράτησαν 6-3 σε αυτή την αναμέτρηση με μεγάλο πρωταγωνιστή τον κομοτηναίο άσο της ΑΕΚ. Ο Μάνταλος σημείωσε τρία τέρματα με τους Σαλπιγγίδη, Σαμαρά και Μήτρογλου από ένα ακόμα. Για τους ηττημένους σκόραραν οι Μανιάτης, Φορτούνης και Τοροσίδης

Μάλιστα στο ημίχρονο, ο μέσος της ΑΕΚ νομίζοντας ότι τελείωσε το ματς, σήκωσε τα χέρια πανηγυρίζοντας, με αποτέλεσμα ο Γιάννης Μανιάτης να του γυρίσει προς τους παίκτες της ομάδας του και να πει: «Κοιτάτε τον πανηγυρίζει», ευελπιστώντας να τους τσιτώσει για να ανατρέψουν το εις βάρος τους μέχρι εκείνο το σημείο 3-2. Μάταια όμως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κώστας Μανωλάς και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δεν έλαβαν μέρος σε αυτήν την πρώτη  προπόνηση της Ελλάδας για τα παιχνίδια με Φινλανδία και Βόρειο Ιρλανδία.  Ο δεύτερος προέρχεται από τραυματισμό και δεν προπονήθηκε έτσι ώστε να μην παρθεί κάποιο ρίσκο, με όλες τις ενδείξεις να συγκλίνουν ότι δυστυχώς δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την Εθνική. 

Από την πλευρά του ο Μανωλάς μετά την αποβολή του στο παιχνίδι με της Ρόμα με τη Γιουβέντους έμεινε εκτός για προληπτικούς λόγους. Ήταν κανονικά όμως στο προπονητικό κέντρο, ωστόσο δεν ακολούθησε ούτε το καθιερωμένο τρέξιμο.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι, όπως ήταν φυσικό δεν ανέβασε ρυθμούς καθώς οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Αρχικά ο Ιταλός τεχνικός μίλησε στους παίκτες του για να ακολουθήσει η φωτογράφιση με τους μαθητές από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου που ήρθαν στην προπόνηση και… διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι η Εθνική ομάδα δεν έχει το δικό της προπονητικό.