Τέλος εποχής Μαρασλή στην ΕΣΠΕΘΡ! Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. της Ένωσης…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Τέλος εποχής στην Ενωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας και έναρξη μιας άλλης σήμαναν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος της Ένωσης Στράτος Μαρασλής αποφάσισε να αποχωρήσει και δεν κατέθεσε υποψηφιότητα, με αποτέλεσμα να έχουμε αλλαγή σκυτάλης.

Διάδοχός του στο προεδρικό αξίωμα αναδείχθηκε ο Ειρήναρχος Κεμανετζής, έπειτα από την ψηφοφορία των σωματείων το μεσημέρι της Κυριακής και την άμεση συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου, η οποία ακολούθησε. Μάλιστα, η αναρρίχησή του στην θέση του προέδρου έγινε με τον πιο ομαλό τρόπο, αφού προτάθηκε από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Ο Ειρήναρχος Κεμανετζής ήταν έτσι κι αλλιώς από τα δραστήρια μέλη της ΕΣΠΕΘΡ, στο προηγούμενο ΔΣ της οποίας συμμετείχε ως ταμίας εκπροσωπώντας τον ΑΟ Τυχερού. Γνωρίζει πολύ καλά τις ισορροπίες της Ένωσης και από όλους κρίθηκε ως η καταλληλότερη λύση για την διαδοχή του Μαρασλή (φωτό) και την προεδρία της Α’ Διοικητικής Ένωσης της ΕΟΠΕ.

Στην θέση του αντιπροέδρου της ΕΣΠΕΘΡ διατηρείται  ο Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου, εκπρόσωπος του ΑΟ Ορεστιάδας, που τυγχάνει και το μόνο μέλος που έχει εκλεγεί στο ΔΣ της ΕΟΠΕ από την περιοχή μας. Κατείχε την ίδια θέση και στο προηγούμενο ΔΣ της ΕΣΠΕΘΡ, υπό τον Στράτο Μαρασλή.

Γενικός γραμματέας ορίστηκε ο Γιώργος Ξενουδάκης της Νίκης Αλεξανδρούπολης, ταμίας ο Βαγγέλης Γιαγουρτάς που συμμετείχε ως μέλος και στο προηγούμενο ΔΣ και εξελέγη και αυτή τη φορά ως εκπρόσωπος της Γυμναστικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης (ΓΕΑ), ενώ ειδικός ειδικός γραμματέας ο Άγγελος Ζωγραφίδης από τον Ερμή Δράμας.

Από εκεί και πέρα, στο νέο ΔΣ της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας εξελέγησαν και συμμετέχουν ως μέλη οι Τόλης Αλεξούδης του Έβρου Σουφλίου, Παναγιώτης Παναγιωτίδης του Αμυγδαλεώνα Καβάλας, Αριστοτέλης Τσότρας του Ερμογένη Ξάνθης και Μανώλης Εμμανουηλίδης από την ΑΕ Κομοτηνής. Η θητεία του νέου ΔΣ της ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας είναι τετραετής.