Γιορτάζεται σε όλα τα σχολεία της Θράκης η Μέρα Σχολικού Αθλητισμού

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Όπως στα σχολεία όλης της χώρας έτσι και στην Θράκη γιορτάζεται την Δευτέρα η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία θεσπίστηκε πρόσφατα από τον εβρίτη υφυπουργό Παιδείας Αλέκο Δερμεντζόπουλο και θα τιμάται την πρώτη Δευτέρα κάθε Οκτωβρίου.

 

Για το νόημα της ημέρας, η Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωσε την καθιέρωση της πρώτης Δευτέρας του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους, ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου», στην οποία προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων , αναγνωρίζοντας την «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα συνδέεται κάθε σχολικό έτος με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου που θα υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον σχολικό έτος θα διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου 2014 με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και σε κάθε σχολείο της χώρας (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) θα διεξαχθούν ενδοσχολικοί Αγώνες Αθλοπαιδειάς, σε αθλήματα που θα επιλέξει ο Σύλλογος Διδασκόντων μετά από εισήγηση των Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του σχολείου, με τη σχετική μέριμνα για τις διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης.

Βασική επιδίωξη των σχολικών αγώνων στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στα Δημοτικά, στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της χώρας είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης και μέσω της προώθησης αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων που στο σύνολό τους οδηγούν στη δημιουργία ενεργών δημοκρατικών πολιτών.

Το ThrakiSportS από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε αυτήν την πρωτοβουλία και όλες τις προηγούμενες ημέρες ανέδειξε το συγκεκριμένο θέμα, από την πρώτη στιγμή της υπογραφής Δερμεντζόπουλου μέχρι και αυτές τις μέρες, με την δημοσίευση των προγραμμάτων των σχολείων που είχαν την καλοσύνη να μας τα στείλουν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΕΙ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΕΙ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΣYΛΛΟΓΟΥ ΡΗΣΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΘΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ