Εθνικός και Ορεστιάδα μετατρέπονται σε… ΠΑΕ (όπως Ξάνθη-Πανθρακικός)

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– H μετατροπή των ΤΑΑ σε Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες είναι μία από τις επαναστατικές αλλαγές που έρχονται στον χώρο του επαγγελματικού βόλεϊ, μετά την υπουργική απόφαση που επικυρώνει την τριμερή συμφωνία μεταξύ σωματείων (ΕΣΑΠ – Λίγκα Α1 ανδρών), αθλητών (ΠΑΣΑΠ) και ομοσπονδίας (ΕΟΠΕ) και αφορά σε πακέτο συμφωνίας στα οικονομικά, στις εργασιακές σχέσεις αλλά και στη δημιουργία Ανωνύμων Εταιριών. 

Κατά συνέπεια, Εθνικός Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδα σε λίγο καιρό δεν θα είναι πλέον ΤΑΑ ή ΤΑΠ (Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών Πετοσφαίρισης ή Τμήματα Αμειβομένων Πετοσφαιριστών) αλλά… ΠΑΕ (μόνο που αντί για Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες, όπως είναι πχ η Ξάνθη και ο Πανθρακικός, θα γίνουν… Πετοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες). Επίσης αποφασίστηκε η αύξηση των ξένων από τρεις σε τέσσερις στις περιόδου 2014-15 και 2015-16, κάτι που ωστόσο ήταν γνωστό.

H ανακοίνωση της ΕΣΑΠ:

Με την υπουργική απόφαση 31480 που υπογράφει ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με αρ.φύλλου 2624 τροποποιεί την υπ. αριθμόν 34116/03-08-2010 (ΦΕΚ Β΄1305/19-19-08-2010) υπουργική απόφαση περί καθορισμού κατηγοριών και αριθμού κατά κατηγορία αθλητών, όρων εγγραφών και μεταγραφών, αποδεσμεύσεων αθλητών ΤΑΑ πετοσφαίρισης, χρόνου διενέργειας τους, διαδικασία και αρμόδια για την έγκριση αυτών όργανα όπως ισχύει.

 

Μεταξύ αυτών καθορίζεται η αύξηση του αριθμού των αλλοδαπών αθλητών από τρεις σε τέσσερις για τις περιόδους 2014-15 και 2015-16.

Η ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού:

 

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, με απόφασή του η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (6ΠΛΚΓ-210/2-10-2104, ΦΕΚ2624/Β), υλοποίησε την συνυπογραμμένη συμφωνία μεταξύ ΕΣΑΠ, ΕΟΠΕ και ΠΑΣΑΠ για την συμμετοχή τέταρτου ξένου παίκτη στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών.

Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της συμφωνίας των τριών φορέων που επετεύχθη ύστερα από παρακίνηση του κ. Ανδριανού ως προϋπόθεση για την έκδοση της ως άνω Υπουργικής Απόφασης, δίνονται λύσεις στα εξής ζητήματα που απασχολούν το βόλεϊ:

1. Ο διακανονισμός οφειλών παρελθόντων ετών σε αμειβόμενους πετοσφαιριστές.
2. Η θεσμική αναμόρφωση της διαδικασίας αδειοδότησης και εγγυοδοσίας των σωματείων, με την πρόβλεψη ότι
-η αρμόδια επιτροπή θα είναι τριμελής και θα αποτελείται από εκπρόσωπο της ΕΣΑΠ, του ΠΑΣΑΠ και της ΕΟΠΕ.
– η αδειοδότηση θα έχει ως προϋπόθεση τον έλεγχο της αποπληρωμής στο 100% της εκάστοτε απελθούσης αγωνιστικής περιόδου καθώς και την τήρηση του διακανονισμού οφειλών παρελθόντων ετών.
3. Η μετατροπή των ΤΑΑ-σωματείων σε καθεστώς αθλητικών ανωνύμων εταιριών στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο.
4. Η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος Α1 Εθνικής Κατηγορίας από την αγωνιστική περίοδο 2016-17 ως προς τον αριθμό των συμμετεχουσών ομάδων και των υποβιβαζόμενων-προβιβαζόμενων με όρους που θα συμφωνηθούν μεταξύ ΕΣΑΠ – ΕΟΠΕ.

Материалы по теме:

Η αποστολή του Χάβου για το ματς με τον Πανθρακικό
Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής- Με την ολοκλήρωσή της προπόνησης του Σαββάτου που περιελάμβανε προθέρμανση με μπάλα, ασκήσεις συναρμογής – ευλυγισίας, ασκήσεις επιθετικής ...
Πρώτη νίκη για την Κ15 της Skoda Ξάνθη
Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης -  Την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχαν οι παίκτες της Κ15 της Skoda ...
Άπαντες παρόντες στις προπονήσεις της Ξάνθης
Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης -  Με τον Πέτρο Μάνταλο και τον Σάκη Πρίττα να ξεπερνούν τις ενοχλήσεις τους και τον ...
Ελ Θράκικο: Η χειραψία Κεχαγιά – Μπαχαρίδη και οι προβλέψεις για το απόγευμα
Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης -  Η χειραψία ανάμεσα στους δύο Νίκους των πάγκων των ομάδων Κ20 της Ξάνθης και του ...
Παρών και στο δεύτερο μπαράζ της Ξάνθης στο Αγρίνιο ο πρόεδρος της SL2 Λεωνίδας Λεουτσάκος
Ο πρόεδρος της διοργανώτριας SL2-FL  Λεωνίδας Λεουτσάκος την ερχόμενη Κυριακή 30/5 (19:30) θα βρίσκεται στο  Αγρίνιο για να παρακολουθήσει το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στον Παναιτωλικό και την ...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here