Συνάντηση Σάντος με… Βιεϊρίνια στην Εθνική Πορτογαλίας

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Ο Φερνάντο Σάντος (στην πρώτη του αποστολή για τα προκριματικά του EURO) δεν συμπεριέλαβε σπουδαία ονόματα στην Εθνική Πορτογαλίας κάνοντας πολλές εκπλήξεις. Πήρε όμως τον παλιό γνωστό του, από  τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη Αντελίνο Βιεϊρίνια (παντρεμένος με Θρακιώτισσα) της Βολφσμπουργκ.

Με την έλευση του Φερνάντο Σάντος, η εθνική Πορτογαλίας αλλάζει πρόσωπο και αυτό φαίνεται άλλωστε από την πρώτη αποστολή που ανακοίνωσε ενόψει των παιχνιδιών με Γαλλία (11/10) και Δανία (14/10) για τα προκριματικά του EURO 2016.

Συγκεκριμένα, η τελική 24άδα του πρώην τεχνικού της Εθνικής μας είχε αρκετές εκπλήξεις, ενώ δε δίστασε να αφήσει έκτος αποστολής παίκτες όπως οι Ραούλ Μεϊρέλες, Μιγκέλ Βελόσο, Έλντερ Πόστιγκα και Ούγκο Αλμέιδα.

Στα αξιοσημείωτα είναι η κλήση των Ρικάρντο Κουαρέσμα και Ρικάρντο Καρβάλιο μετά από καιρό, η εμπιστοσύνη στους παίκτες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και η σταθερή επιλογή του παλιού του γνώριμου από τον ΠΑΟΚ που ακούει στο όνομα, Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Αναλυτικά η τελική 24άδα:

Τερματοφύλακες: Άντονι Λόπες (Λιόν), Μπέτο (Σεβίλλη), Ρουί Πατρίσιο (Σπόρτινγκ)

Αμυντικοί: Αντούνιες (Μάλάγα), Μπρούνο Άλβες (Φενερμπαχτσέ), Σεντρίκ (Σπόρτινγκ), Ελισέου (Μπενφίκα), Φάμπιο Κοεντράο (Ρεάλ Μαδρίτης), Πέπε (Ρεάλ Μαδρίτης), Ίβο Πίντο (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Ζοσέ φόντε (Σαουθάμπτον), Ρικάρντο Καρβάλιο (Μονακό)

Μέσοι: Άντριεν Σίλβα (Σπόρτινγκ), Ζοάο Μάριο (Σπόρτινγκ), Γουίλιαμ Καρβάλιο (Σπόρτινγκ), Αντρέ Γκόμες (Βαλένθια), Ζοάο Μουτίνιο (Μονακό), Τιάγκο (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Επιθετικοί: Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης), Ντάνι (Ζενίτ), Έντερ (Μπράγκα), Νάνι (Σπόρτινγκ), Ρικάρντο Κουαρέσμα (Πόρτο), Βιεϊρίνια (Βόλφσμπουργκ)