Καταργούνται αθλήματα που δεν… θέλουν πολυεθνικές! Προβληματισμός και στη Θράκη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

– Στην απόφαση της κατάργησης της ομοσπονδίας ράγκμπι και την απορρόφησή της από την αντίστοιχη του χάντμπολ (ΟΧΕ) προχώρησε ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός. Προβληματισμός και στις ομάδες χαντμπολ της Θράκης.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η συγκεκριμένη κίνηση έγινε επειδή η ομοσπονδία ράγκμπι δεν ξεπέρασε τα 15 ενεργά σωματεία το 2011 και 2012 (ο Παναθηναϊκός ίδρυσε το τμήμα του το 2013) όπως προβλέπει ο νόμος, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη συγχώνευση κι άλλων μικρών Ομοσπονδιών με μεγαλύτερες που έχουν πλεονάζον προσωπικό.

Το ερώτημα, βεβαίως, είναι τι θα γίνει από δω και πέρα και πώς θα μπορέσουν οι δύο ομοσπονδίες να συμβαδίσουν. Αν δηλαδή θα δοθεί επιπλέον επιχορήγηση στην ΟΧΕ για τις ανάγκες του ράγκμπι ή θα πρέπει να υπάρξει νέος σχεδιασμός και με αφορμή τις εκλογές στην ΟΧΕ αν θα έχουν οι άνθρωποι του ράγκμπι δικαίωμα ψήφου στις αρχαιρεσίες. Ίδωμεν!

 Σε άρθρο στο ο Νίκος Γεωργόπουλος στον imerodromo, αναφέρει, ότι η απόφαση αυτή, δεν ήρθε από το πουθενά, αθώες πολιτικές αποφάσεις δεν υπάρχουν, αλλά όλες έχουν κάποιο στόχο.

 Tο 2011,  ο κ. Γερουλάνος, τότε Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, μας “φόρτωσε” έναν νέο Γ. Γ.  Αθλητισμού  από το πουθενά, και το όνομα αυτού, Μπιτσαξής (Το τι άχρηστος κόσμος, έχει περάσει από αυτή τη θέση, δεν λέγετε, και παρακαλώ μη μου πείτε, ότι, υπήρξαν και  εξαιρέσεις που δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι….τότε γιατί πήγαν;).

O κύριος,  λοιπόν,  Μπιταχτζής  είχε συγκεκριμένες εντολές. Nα κατηγοριοποιήσει τα Ολυμπιακά Αθλήματα,  ενώ ο αθλητισμός είναι ένας, και να πετσοκόψει τις αθλητικές επιχορηγήσεις προς τις Αθλητικές Ομοσπονδίες.

Και οι δύο στόχοι πραγματοποιήθηκαν.

Tα χρήματα προς τις Ομοσπονδίες έχουν σχεδόν εξαφανισθεί, ενώ δειλά- δειλά ξεκίνησαν οι συγχωνεύσεις, συγγενών αθλημάτων. Για να δουν κατά αρχή τις αντιδράσεις.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε,  ότι, όλα τα αθλήματα δεν “πουλάνε”,  άρα κάποια πρέπει να εξαφανιστούν, και να αντικατασταθούν από άλλα που μπορούν και κερδίζουν το ¨ψωμί τους¨….

Όλοι ζήσαμε τα γεγονότα, με το άθλημα της ΠΑΛΗΣ.

Οι πολυεθνικές οι οποίες κάνουν κουμάντο στη ΔΟΕ και στις Παγκόσμιες Ομοσπονδίες όλων των Ολυμπιακών Αθλημάτων έχουν δώσει σαφείς οδηγίες, ¨απαλλαγείται από αθλήματα που δεν πουλάνε ¨.

 Καθαρές κουβέντες. Ένας είναι ο στόχος στον Αθλητισμό το κέρδος.

Για αυτό, σκάω από τα γέλια, όταν ακούω, ότι πιάσανε αθλητές με απαγορευμένα σκευάσματα.

Η Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.  
  

Материалы по теме:

Ο Θρακιώτης που έτρεξε 900 χιλιόμετρα στα Πυρηναία από τη Μεσόγειο στον Ατλαντικό σε κάτω από 400 ώρες
  Μια σημαντική επιτυχία σημείωσε ο κομοτηναίος δρομέας μεγάλων αποστάσεων Σάκης Μαλαμίδης. Έτρεξε και ολοκλήρωσε στο TransPyrenea, τον αγώνα που διασχίζει τα Πηρυναία Όρη από την Μεσόγειο ...
Τα αποτελέσματα του αγώνα δρόμου «Waverunning 2014»
Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης- Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο παραθαλάσσιος αγώνας «Waverunning 2014», με αρχή την παραλία Αβδήρων Ξάνθης έως και ...
Βάφτισε την κόρη του ο αρχηγός της Ασπίδας! Και το όνομα αυτής Μαρία – Ελένη
  Η Κυριακή ήταν μια ιδιαίτερη μέρα για τον αρχηγό της ομάδας χάντμπολ της Ασπίδας, Νίκο Καζαντζίδη και τη σύζυγό του Ειρήνη Σοφιανίδιου, αφού το ...
ΕΣΠΕΘΡ: Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου με φαϊναλ φορ του πρωταθλήματος Κορασίδων
  Με το φαϊναλ φορ του πρωταθλήματος Κορασίδων, αλλά και τον εξ'αναβολής αγώνα του πρωταθλήματος Κορασίδων Α' θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου ...
Video: Αντίστροφη μέτρηση για τον ιστορικό 1ο Ποδηλατικό Γύρο Ροδόπης
Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Βαγγέλης Μαγκώνης - Τον πρώτο ποδηλατικό γύρο της Ροδόπης με την επωνυμία "1ος Αναπτυξιακός Ποδηλατικός Αγώνας Δρόμου Ελευθερίων Θράκης" διοργανώνει ...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here