“Τσουνάμι”στην κατάθεση αιτήσεων μετεγγραφών στο ΔΠΘ… Στο 50% ο αριθμός

«Τσουνάμι» στην κατάθεση αιτήσεων μετεγγραφών, διαπιστώνεται από τα στοιχεία των εγγραφών σε πολλά τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ‘Ο Χρόνος’.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρύτανη του Δ.Π.Θ., Αθανασίου Καραμπίνη, στην εφημερίδα, σε δημοφιλείς σχολές όπως η Νομική το ποσοστό αιτήσεων για μετεγγραφή ανέρχεται στο 75%, στην Αρχιτεκτονική 80%, στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών 75% και στην Ιατρική Σχολή σε 70%. Στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, επί συνόλου 229 εισακτέων, έχουν εγγραφεί 208 και έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν μετεγγραφή 107, δηλαδή περισσότερο από 50%.

Αυτές τις ημέρες συγκεντρώνονται στις γραμματείες των τμημάτων οι αιτήσεις στις οποίες οι πρωτοετείς φοιτητές δηλώνουν τις προθέσεις τους για μετεγγραφή – μαζί με την εγγραφή τους στο τμήμα ή τη σχολή, επισημαίνοντας παράλληλα και το αν επιθυμούν να σπουδάσουν σε ένα άλλο ίδρυμα από αυτό στο οποίο εισήχθησαν, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα κριτήρια μετεγγραφών και με τους πρυτάνεις πολλών περιφερειακών πανεπιστημίων να εκφράζουν προβληματισμό για την κατάσταση που διαμορφώνεται.

“Φοβάμαι ότι στο ΔΠΘ θα είμαστε στο σύνολο κοντά στο 45-50%. Δεν ξέρω τι θα λένε οι υπουργικές αποφάσεις άρα δεν μπορώ να σας πω πόσοι θα φύγουν τελικά”, επεσήμανε ο κ. Καραμπίνης.

Πηγή: www.e-evros.gr