Μόνο Τόρο από Θράκη κάλεσε ο Ρανιέρι! Όχι σε Μάνταλο και Ντίνα…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

– Μόνο εκπλήξεις επιφύλαξαν για άλλη μια φορά οι κλήσεις του Κλαούντιο Ρανιέρι, για τα παιχνίδια με Βόρειο Ιρλανδία και Φιλανδία, για τα προκριματικά του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος, στο περιθώριο της παρουσίασης του Γιώργου Καραγκούνη στη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου στην ΕΠΟ. Κανονικά στις κλήσεις της εθνικής ο σταθερός και φέτος με τη Ρόμα Βασίλης Τοροσίδης, ενώ εκτός έμεινε ο Πέτρος Μάνταλος και ο Θανάσης Ντίνας που στα τελευταία παιχνίδια του Παναθηναικού παρουσιαζόταν πολύ φορμαρισμένος και σύμφωνα με τα δημοσιογραφικά στέκια της Αθήνας το όνομά του έπαιζε στις επιλογές του Ιταλού τεχνικού.

 

Νέες εκπλήξεις από τον Κλαούντιο Ρανιέρι στις κλήσεις για τα ματς της Εθνικής με Φινλανδία και Βόρειο Ιρλανδία, καθώς τελικά άφησε εκτός τον Φάνη Γκέκα και κάλεσε τον Νίκο Καρέλη, αφήνοντας εκτός το βασικό στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Ρουμανία Πέτρο Μάνταλο (αγωνιούσε ο Δέλλας στην ΑΕΚ, που τελικά θα τον έχει στη πρεμιέρα με τον Παναιγιάλειο), αλλά και τον Θανάση Ντίνα που με εξαίρεση το χθεσινό παιχνίδι στο Εστορίλ, το τελευταίο μήνα είναι ο καλύτερος παίχτης της ομάδας του.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι άφησε εκτός 25άδας τον έμπειρο στράικερ, καλώντας στη θέση του τον Νίκο Καρέλη, ο οποίος είναι κι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που βρίσκεται στις επιλογές του Ιταλού τεχνικού της Εθνικής Ελλάδας. Από εκεί και πέρα, οι Γλύκος, Μανιάτης, Τζιόλης, Μήτρογλου, Φορτούνης, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης και Καρέλης είναι οι οκτώ ποδοσφαιριστές από το ελληνικό πρωτάθλημα που βρίσκονται στις κλήσεις για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Οι υπόλοιποι έρχονται από πρωταθλήματα του εξωτερικού, ειδικότερα, η άμυνα απαρτίζεται μόνο από «λεγεωνάριους», ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στην προεπιλογή είναι οι νεαροί τερματοφύλακες Καπίνο και Διούδης που δεν αγωνίζονται σε Μάιντς και Μπρίζ, ο Σταφυλίδης και ο Μαυρίας. Παράλληλα, οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Αβραάμ Παπαδόπουλος έχουν προβλήματα τραυματισμών και θα φανεί τις επόμενες ημέρες αν θα μπορέσουν να αγωνιστούν. Ο πρώτος έχει ένα πρόβλημα στον τετρακέφαλο, ενώ ο δεύτερος στο ζυγωματικό.

Αναλυτικά η αποστολή:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ορέστης Καρνέζης (Ουντινέζε), Παναγιώτης Γλύκος (ΠΑΟΚ), Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός), Σωκράτης Διούδης

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα), Λουκάς Βύντρα (Λεβάντε), Χοσέ Χολέμπας (Ρόμα), Κώστας Μανωλάς (Ρόμα), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Τράμπζονσπορ), Βαγγέλης Μόρας (Βερόνα), Κώστας Σταφυλίδης (Φούλαμ)

ΜΕΣΟΙ

Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Παναγιώτης Ταχτσίδης (Βερόνα), Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός), Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα), Αλέξανδρος Τζιόλης (ΠΑΟΚ), Παναγιώτης Κονέ (Ουντινέζε), Χάρης Μαυρίας (Σάντερλαντ), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Βερόνα)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Στέφανος Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Σαμαράς (Γουέστ Μπρομ), Νίκος Καρέλης (Παναθηναϊκός)