O ΠΑΣ Ορεστιάδας ”Ρήσος” πάει Σχολείο

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

– O Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Νέας Ορεστιάδας ‘’Ρήσος’’ ανακοίνωσε ότι πήρε επίσημη θετική απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την άδεια εισόδου του Εβρίτικου συλλόγου στα Δημοτικά, Γυμνάσια της Ν. Ορεστιάδας στα πλαίσια ενημέρωσης με θέμα κυκλοφοριακή αγωγή και ποδήλατο.

 

Ειδικότερα τα θέματα αφορούν:

• Κανόνες ασφαλείας ποδηλάτη

• Τρόποι ασφαλής μετακίνησης μέσα στην πόλη

• Ποδηλασία και άθληση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πόλη της Ν. Ορεστιάδας προσφέρεται για ποδηλασία, οι κάτοικοί της αγαπούν το ποδήλατο και πολλοί μαθητές το χρησιμοποιούν καθημερινά ως μέσο μετακίνησης. Ο Σύλλογος του Ρήσου για άλλη μία φορά δείχνει την αγάπη που έχει για τα παιδιά και για την διάδοση του ποδηλάτου. Στόχος μας είναι η αθλητική παιδεία μέσα από την επίδειξη υπεύθυνης αθλητικής και κοινωνικής συμπεριφοράς, ως αποτέλεσμα της συμμετοχής στη φυσική δραστηριότητα, καθώς και την αγάπη για το ποδήλατο, την κυκλοφοριακή αγωγή, την σωματική υγεία, την ποδηλατική παρέα, τη χαρά και τη ψυχαγωγία με ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφαλή χρήση και την αποφυγή ατυχημάτων διάμεσου σωστής κυκλοφοριακής αγωγής και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μετρά (κράνος, σωστή χρήση φρένων, σωστή στάση σώματος, σωστός τρόπος οδήγησης μέσα στην πόλη).

Επίσης υπάρχει ενθάρρυνση των παιδιών ώστε να αναπτύξουν ικανότητες και γνώσεις απαραίτητες ώστε να μπορούν να συμμετέχουν ικανοποιητικά και για όλη τους τη ζωή σε αθλητικές δραστηριότητες.