Γιουρόπα Λιγκ: Δεν σκόραρε ο Ντίνας, έχασε ο ΠΑΟ στην Πορτογαλία

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

– Ο Παναθηναϊκός του βασικού πλέον Θανάση Ντίνα, δεν πάλεψε καν απέναντι στην Εστορίλ, είχε τραγική εικόνα και δίκαια ηττήθηκε από τους Πορτογάλους στο Εστορίλ, πληρώνοντας δύο αμυντικά του λάθη, τη διστακτικότητά του και την αστοχία στο τέλος. Δύσκολη πλέον η υπόθεση – πρόκριση στους «32» του Europa League, αφού μετά και τη νίκη της Δυναμό Μόσχας επί της Αιντχόβεν, πλέον καλείται να μη χάσει μέσα στην Ολλανδία.

Ένας αγνώριστος Παναθηναϊκός, με τραγική εμφάνιση και μηδενική μαχητικότητα, παραδόθηκε σε μια ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι ανώτερη από αυτόν. Τα λάθη στην ανασταλτική λειτουργία και η «μαλθακότητα» που έδειξε η ομάδα του Αναστασίου, αρκούσαν για να καταφέρουν οι Πορτογάλοι να πάρουν τη νίκη που τους έφερε στους 3 βαθμούς, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό τελευταίο στον όμιλο χωρίς πόντο και με μηδαμινές ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έκανε σωστά τη μισή δουλειά. Αμύνθηκε αποτελεσματικά, ουσιαστικά ουδέποτε απειλήθηκε από τους Πορτογάλους και διατήρησε με άνεση ανέπαφη την εστία, χωρίς ο Κοτσόλης να χρειαστεί να κάνει κάποια επέμβαση. Ωστόσο, στο άλλο μισό του γηπέδου, οι «πράσινοι» δεν έκαναν ανάλογα καλή δουλειά, ίσως επειδή είχαν περισσότερο το μυαλό τους στην αμυντική τους συμπεριφορά. Ο Πέτριτς καλά κλεισμένος, ο Ντίνας δεν έδωσε τις κατάλληλες βοήθειες στον Νάνο, ενώ η δεξιά πλευρά (Μπούρμπος, Μπαϊράμι) δεν «λειτούργησε» καλά.

Βάζοντας τον Καρέλη αντί του Μπαϊράμι, ο Αναστασίου περίμενε επιθετική βελτίωση για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι (47′ Κλέμπερ) και λίγο μετά το καλό σουτ του Ατζαγκούν (49′) έφτασαν στο γκολ με τον Κλέμπερ στο 52′, ύστερα από κλέψιμο του Σεμπά στον Νάνο. Οι «πράσινοι» ήταν αναγκασμένοι να κυνηγήσουν το σκορ και είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν με το τακουνάκι του Πέτριτς στο 54′ (μπλόκαρε ο Βάγκνερ). Αμέσως μετά ο Αναστασίου έβαλε τον Δώνη αντί του Ντίνα και άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2, αλλά με εξαίρεση το σουτ του Καρέλη (59′) οι «πράσινοι» δεν απείλησαν ιδιαίτερα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά από νέο αμυντικό λάθος, δέχθηκαν και δεύτερο γκολ με τον Ντιόγκο Αμάντο στο 66′. Το έργο του Παναθηναϊκού έγινε πολύ δύσκολο, ούτε το τετ-α-τετ του Καρέλη (76′) ούτε η πολύ μεγάλη ευκαιρία του Ατζαγκούν (88′) και του Ζέκα (89′) αξιοποιήθηκαν και έτσι το 2-0 δεν άλλαξε ως το τέλος.

ΕΣΤΟΡΙΛ: Βάγκνερ, Αντερσον Λουίς, Ράφαελ, Ταβάρες, Νασιμέντο, Εσίτι, Ντιόγκο Αμάντο (78′ Φιλίπε Γκονσάλβες), Καμπρέρα, Τοζέ (63′ Κούκα), Σεμπά, Μπρούνο Λόπες (46′ Κλέμπερ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Μπούρμπος, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Πράνιτς (75′ Λαγός), Ζέκα, Μπαϊράμι (46′ Καρέλης), Ντίνας (56′ Δώνης), Ατζαγκούν, Πέτριτς.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Δυναμό Μόσχας – Αιντχόβεν 1-0 (93′ Ζιρκόφ)

 

Η Βαθμολογία

Δυναμό Μόσχας  6

Αιντχόβεν        3

Εστορίλ         3

Παναθηναικός 0

 

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/kHGwffPkdkg?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen]