Αποκαλύψεις Βάλλα για το απρόσμενο διαζύγιό του με τη Ξάνθη (audio)

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Κατηγορηματικά διέψευσε το γεγονός ότι έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο ο Σπύρος Βάλλας, μιλώντας σε ραδίοφωνο της Θεσσαλονίκης. Ο για χρόνια αρχηγός της Skoda Ξάνθη, αναφέρθηκε στους λόγους του καλοκαιρινού «διαζυγίου» του και τη διαφωνία του με τον Πανόπουλο, όπως και στις συζητήσεις που είχε με τον Άρη πριν από λίγες μέρες που δεν τελεσφόρησαν.

Ο Σπύρος Βάλλας μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του Δημήτρη Κανελλάκη.

Για την αποχώρησή του από την Ξάνθη, είπε:
«Είχα την ευλογία εργάστηκα σε ομάδες που με σεβάστηκαν! Μιλήσαμε με τον κ. Πανόπουλο και καταλήξαμε στο ότι ο ρόλος μου δε θα είναι πρωταγωνιστικός φέτος. Δεν μπορούσα να το δεχθώ αυτό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ζήτησα να παίζω πάντα. Ήταν καλύτερο για μένα να φύγω, παρ’ ότι είχε ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο, να μη συνεχίσω, λειτουργώντας με το συναίσθημα και το ένστικτο. Εχω σηνηθίσει να είμαι μπροστάρης στις ομάδες που παίζω».

«Δεν έχω σταματήσει το ποδόσφαιρο, είναι παρεξήγηση. Τον Ιανουάριο θα ψάξω ομάδα και αν βρεθεί κάτι καλό, θα συνεχίσω. Υπήρχε ερμηνεία ότι σταμάτησα, αλλά δεν είναι έτσι, την απόφαση θα την πάρω εγώ και θα το ανακοινώσω εγώ», είπε για το θέμα της απόσυρσης, ενώ για τον Άρη τόνισε:
«Τον σέβομαι απόλυτα τον Άρη, έχει πολύ κόσμο που αγαπάει την ομάδα και την ακολουθεί πιστά. Από τις συζητήσεις δεν καταλήξαμε σε συμφωνία, αυτό συμβαίνει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Το ενδιαφέρον του Άρη προέκυψε σε δύο φάσεις. Όταν ξεκινούσε στη Γ’ Εθνική, όταν με χαρά θα έπαιζα στον Άρη, απλά δε βρέθηκε η χρυσή τομή. Μετά πάγωσε το θέμα και στη δεύτερη επαναπροσέγγιση, είχαν αλλάξει πολλά και για μένα και κάπως έτσι δε συμφωνήσαμε».

Για τις πιθανές προτάσεις που είχε: Υπήρξαν κι άλλες περιπτώσεις, αλλά δεν ήθελα να συνεχίσω σε ομάδα όπου δε θα είμαι ευχαριστημένος. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στην μεγαλύτερή του παρακμή, δε τηρούνται συμφωνίες από τους παράγοντες, οι οποίοι άλλα λένε και άλλα πράττουν.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: “Είμαι απαισιόδοξος για το μέλλον, δε βλέπω να αλλάζει τίποτα, αν και το εύχομαι”.