Τέλος και από τον ΑΟΟ ο Αμερικανός! Βραζιλιάνος στην θέση του…

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Φαίνεται πως δεν είναι γραφτό να στεριώσουν οι αμερικανοί βολλεϊμπολίστες στον Έβρο. Μετά τον Χαβανέζο Γουέστ που ήρθε και… έφυγε από τον Εθνικό, σε αντικατάσταση του Αμερικανού Ράιαν Στάφορντ προχωράει (και) ο Α.Ο. Ορεστιάδας.

 

Ο 28χρονος διαγώνιος τραυματίστηκε στον αγκώνα (οστικό οίδημα) και θα μείνει εκτός γηπέδων για 8 εβδομάδες. Έτσι, με τη σύμφωνη γνώμη του Κώστα Δεληκώστα αλλά και του αθλητή, το συμβόλαιο του δεν θα κατατεθεί προς έγκριση.

Ήδη μάλιστα κλείστηκε συμφωνία με τον Βραζιλιάνο διαγώνιο Σάντρο Ροντρίγκεζ Λούνα, ο οποίος αναμένεται να φτάσει στην Ορεστιάδα μέσω Κωσντανταντινούπολης τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Ο Λούνα τη σεζόν 2013-14 αγωνίστηκε στην φινλανδική Λάκαπα. Είναι γεννημένος στις 4 Ιουλίου του 1981. Έχει ύψος 1.99μ και βάρος 97 κιλά. τα τελευταία δέκα χρόνια αγωνίζεται διασκώς σε ευρωπαϊκές ομάδες, με εξαίρεση την τριετία 2007-2010 που έπαιξε στην UPIS της Βραζιλίας.

Πιο συγκεκριμένα, από το 2004 και για δύο σεζόν, ως το 2006, αγωνίστηκε στην Καστέλο Ντα Μάγια της Πορτογαλίας και την περίοδο 2006-2007 στην Γκραντ Κανάρια της Ισπανίας. Μετά την Βραζιλία, κινήθηκε στη μέση ανατολή.

Την περίοδο 2010-11 έπαιξε στην Πολίς Σπορτς Γιούνιον της Αιγύπτου, την σεζόν 2011-12 στην Χάποελ Μάτε Άσερ του Ισραήλ και την επόμενη χρονιά, ως και το 2013, στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Από εκεί πήγε πέρυσι στην φινλανδική Λάκαπα, από όπου έρχεται ο Σάντρο Ροντρίγκεζ Λούνα.