Νέα αναβολή στη Volley League! Πάει για 25 Οκτωβρίου η έναρξη…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Σε νέα αναβολή οδηγείται το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας του βόλεϊ, μετά από την μαραθώνια έκτακτη συνεδρίαση της ΕΣΑΠ που έγινε στην Αθήνα. Όπως πληροφορείται το ThrakiSportS και θα ανακοινωθεί και επίσημα σε λίγη ώρα, η έναρξη έχει μετατεθεί για τις 25 Οκτωβρίου από τις 18, όπως είχε μετατεθεί στις αρχές της εβδομάδας.

Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι αλλάζει και ο σχεδιασμός στο Λιγκ Καπ. Αυτό θα διεξαχθεί κανονικά το τριήμερο 10-11-12 Οκτωβρίου (μετά την πρώτη αναβολή κατά μία εβδομάδα). Ως γνωστόν, ο ένας από τους ομίλους θα φιλοξενηθεί στον Έβρο και συγκεκριμένα στην Ορεστιάδα με την συμμετοχή του ΑΟΟ, του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και της τροπαιούχου ΑΕΚ.

Δύο εβδομάδες λοιπόν μετά το Λιγκ Καπ θα ξεκινήσει και το πρωτάθλημα και όχι μία, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό δηλαδή, ενώ επρόκειτο να ξεκινήσει 11 Οκτωβρίου και πήγε 18, τελικά θα ξεκινήσει στις 25 του μήνα. Υπενθυμίζεται ότι στην πρεμιέρα τόσο ο Εθνικός όσο και η Ορεστιάδα αγωνίζονται εντός έδρας με αντιπάλους την Λαμία και την Κηφισιά αντίστοιχα.

Η αναβολή έχει να κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, αφενός με την συμπλήρωση των φακέλων των ΤΑΑ που δεν έχουν πάρει αδειοδότηση, αφετέρου με το θέμα των διαιτητών αλλά και της υπογραφής κεντρικής χορηγικής συμφωνίας. Για αυτό και η συνεδρίαση της ΕΣΑΠ ήταν μαραθώνια. Ειδικά στο θέμα της κεντρικής χορηγίας του ΟΠΑΠ και των ομάδων που επιθυμούν να μην συμμετάσχουν και να ενταχθούν σε ιδιωτικές εταιρείες, οι εξελίξεις είναι σημαντικές και θα έχουμε αναλυτικό ρεπορτάζ σε επόμενη ανάρτηση…