ΕΠΣ Θράκης: Αναβάλλεται η αγωνιστική δράση λόγω… Μπαϊραμιού

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Μπορεί η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού για αναβολή της αγωνιστικής δραστηριότητας το προσεχές Σαββατοκύριακο σε ένδειξη πένθους για τον φίλαθλο του Εθνικού να αφορά μόνο τα εθνικά πρωταθλήματα και να μην επηρεάζει και τα τοπικά, ωστόσο το προσεχές Σαββατοκύριακο δεν θα έχει αγωνιστική δράση ούτε στα γήπεδα της Ροδόπης.

Η ΕΠΣ Θράκης πολύ πριν βγάλει αυτήν την απόφαση ο υφυπουργός, είχε λάβει την απόφαση να αναβάλει όλους τους αγώνες που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα διεξάγονταν το προσεχές Σαββατοκύριακο, δηλαδή τις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής της Α1 Κατηγορίας και της 2ης αγωνιστικής της Α2 και της Β’ Κατηγορίας. Ωστόσο ο λόγος στην περίπτωση αυτή είναι θρησκευτικός.

Πιο συγκεκριμένα, έχουμε το Μπαϊράμι και εξαιτίας της σημαντικής αυτής μουσουλμανικής θρησκευτικής γιορτής και με δεδομένη την σύνθεση του πληθυσμού στην Ροδόπη και την μαζική συμμετοχή μουσουλμάνων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών στο τοπικό πρωτάθλημα,είχε αποφασιστεί εξαρχής να μην υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Κατά συνέπεια η τρίτη αγωνιστική της Α1 Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Οκτωβρίου. Την ίδια μέρα θα διεξαχθούν και τα μισά παιχνίδια της δεύτερης αγωνιστικής Α2 Κατηγορίας, ενώ τα υπόλοιπα θα γίνουν το πρωί της Κυριακής 12/10 και το απόγευμα της ίδιας ημέρας η δεύτερη αγωνιστική της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης.