Αλλαγή ο Τόρο στην ισοπαλία της Ρόμα στο Μάντσεστερ. Όλα τα αποτελέσματα…

Ανταπόκριση από τη Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Με το Βασίλη Ροροσίδη να μπαίνει ως αλλαγή στη θέση του Μαικόν και το Τότι να γίνεται ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του θεσμού, η Ρόμα πήρε παλικαρίσια ισοπαλία με 1-1 στο Μάντσεστερ και άφησε πίσω της στη βαθμολογία τη Σίτι.

 
Η επίσημη Μάντσεστερ Σίτι προσπάθησε να μειώσει τον Τότι πριν το ματς στο «Etihad» τονίζοντας ότι δεν έχει σκοράρει ποτέ στην Αγγλία όμως ο capitano των Τζαλορόσι μίλησε στο τερέν και με εκπληκτική λόμπα χάρισε στους Τζαλορόσι έναν βαθμό που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος στη συνέχεια του πιο δύσκολου ομίλου του Champions League. Εναν βαθμό συνολικά έχουν οι Citizens και βρίσκονται στην 3η θέση του γκρουπ, με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι να βλέπει τα πράγματα να δυσκολεύουν περισσότερο μετά τις πρώτες αγωνιστικές. Βασικός ήταν ο Κώστας Μανωλάς, ενώ πέρασαν αλλαγή στο 88′ ο Τοροσίδης και στο 83′ ο Χολέμπας.

Από νωρίς άρχισε η δράση στην έδρα της πρωταθλήτριας Αγγλίας. Στο 4′ ο Μαϊκόν έκανε ανόητο πέναλτι στον Αγουέρο και ο Αργεντινός από τη βούλα το 1-0 νικώντας τον Σκορούπσκι που είχε πάρει τη θέση του ανέτοιμου Ντε Σάνκτις. Δύο λεπτά μετά ο Βραζιλιάνος μπακ των Ιταλών θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει αλλά το βολέ του βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και άφησε ουσιαστικά το 1-1 για τον Τότι. Στο 23′ ο capitano πήρε τη μπάλα από τον Ναϊνγκολάν και πλάσαρε τον Χαρτ στην έξοδο με όμορφη λόμπα. Αυτό ήταν το γκολ Νο16 στο Champions League για τον ζωντανό θρύλο των Τζαλορόσι, που σε ηλικία 38 ετών και 3 ημερών έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Αφού η Ρόμα γλίτωσε από δεύτερο πέναλτι σε καθαρό χέρι του Μανωλά σε τάκλιν μέσα στην περιοχή, έχασε την τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος στο 43′ με το Ζερβίνιο να σουτάρει δυνατά από πλάγια και τον Χαρτ να αποκρούει. Η Ρόμα είχε καλές στιγμές στο ξεκίνημα της επανάληψης με Τότι (50′) και Πιάνιτς (52′). Στο 67′ χρειάστηκε να κάνει κάτι ο Σκορούπσκι, που έβγαλε το σουτ του Λάμπαρντ, ο οποίος πέρασε στο ματς αλλαγή και στη συνέχεια η σέντρα του Μαϊκόν δεν βρήκε παίκτη της Ρόμα και ο Ζαμπαλέτα έκοψε. 

Δεν είναι μόνο ο Τότι που έγραψε ιστορία απόψε! Είναι και ο Τσάβι που έγινε ο απόλυτος ρέκορντμαν σε συμμετοχές (με 143) στο Champions League! Μέχρι την Τρίτη είχε «συγκάτοικο», στο εξής του ανήκει ένα σπουδαίο ρεκόρ! Λίγη ώρα λοιπόν αφότου ο Τότι έγραψε τη δική του ιστορία στο Champions League, ήρθε ο Τσάβι να μπει εξίσου στο Πάνθεον της διοργάνωσης!

Πώς; Μπαίνοντας σαν αλλαγή στο ματς της Μπαρτσελόνα με την Παρί Σεν Ζερμέν (αντικαθιστώντας τον Ράκιτιτς στο 69′) και φτάνοντας αισίως στις 143 συμμετοχές στο θεσμό, όντας πλέον μόνος πρώτος στην κορυφή της εν λόγω λίστας.

Μέχρι πρότινος… ισοβαθμούσε με τον Ραούλ που έχει μία λιγότερη και φυσικά έπεται συνέχεια. Μόνο ο Κασίγιας… απειλεί τον Καταλανό μέσο στην παρούσα φάση, αφού ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης έχει 141 παρουσίες, με τους υπόλοιπους που ακολουθούν να “χουν αποσυρθεί (όπως ο Γκιγκς με 141, ο Ζέεντορφ με 125 και Σκόουλς με 124).

Τα αποτελέσματα της 2η αγωνιστικής

5ος όμιλος

TΣΣΚΑ Μόσχας – Μπάγερν 0-1 (21′ πέν. Μίλερ)

Μάντσεστερ Σίτι – Ρόμα 1-1 (4′ πέν. Αγκουέρο – 23′ Τότι)

6ος όμιλος

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα 3-2 (10′ Νταβίντ Λουίζ, 26′ Βεράτι, 54′ Ματουιντί – 12′ Μέσι, 56′ Νεϊμάρ)

ΑΠΟΕΛ – Άγιαξ 1-1 (31′ πέν. Μαντούκα – 28′ Άντερσεν)

7ος όμιλος

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Τσέλσι 0-1 (34′ Μάτιτς)

Σάλκε – Μάριμπορ 1-1 (56′ Χούντελααρ – 37′ Μπόχαρ)

8ος όμιλος

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1 (19′ Πολιάκοβ, 41′ Καρνίτσκι – 45′ Αντούριθ)

Σαχτάρ – Πόρτο 2-2 (52′ Τεϊσέιρα, 85′ Αντριάνο – 88′ πέν, 93′ Μαρτίνες)

 

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/PQRME3Yfv2w?feature=player_detailpage” frameborder=”0″ allowfullscreen]