Η… γκάφα με τον διορισμό του Γκιρτζίκη στην θέση του προέδρου της ΚΕΔ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, μετά το ΔΣ της ΕΠΟ από το οποίο γνωστοποιήθηκε η παραίτηση Καραμελίδη από την προεδρία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, έγινε γνωστό ότι νέος πρόεδρός της αναλαμβάνει ο ξανθιώτης παράγοντας Γιώργος Γκιρτζίκης.

Ωστόσο, παρά την ανακοίνωση, δεν έχει αναλάβει ακόμα – και δεν έχει αναλάβει γιατί χρειάζεται να υπάρξει απόφαση συλλογική για να διοριστεί εκεί και όχι απλά του προέδρου της ΕΠΟ, ο οποίος προτείνει τον εκλεκτό του για να καλύψει την νευραλγική αυτή θέση.

Φυσικά δεν γεννάται θέμα. Ο Γκιρτζίκης θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ. Αλλά δεν είναι ακόμα. Η παρανόηση δημιουργήθηκε μετά την σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ, που εστάλη στους διαπιστευμένους συντάκτες στις 8.26μμ το βράδυ της Παρασκευής.

Η ανακοίνωση έγραφε, όπως είχε σημειώσει άμεσα το ThrakiSportS, τα εξής: “Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή, όπως προβλέπεται και από τις σχετικές διατάξεις, νέος πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, μετά την παραίτηση του Γιώργου Καραμελίδη, ορίστηκε ο Γιώργος Γκιρτζίκης”.

Αυτή η ανακοίνωση έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Ωστόσο ακριβώς μια ώρα μετά, στις 9.26μμ, εστάλη “ορθή επανάληψη” με αλλαγμένη κάπως την διατύπωση της ανακοίνωσης. Η νέα ανακοίνωση έγραφε τα εξής: “Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή, όπως προβλέπεται και από τις σχετικές διατάξεις, νέος πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, μετά την παραίτηση του Γιώργου Καραμελίδη, θα προταθεί για ορισμό ο Γιώργος Γκιρτζίκης”. 

Βέβαια, μικρό το κακό. Στην ουσία δεν αλλάζει τίποτα, ούτε πρόκειται για κανά σοβαρό “λάθος”. Τουναντίον, γλώσσα λανθάσουσα τ’ αληθή λέγει, που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. H Θράκη θα έχει την τιμή να έχει έναν δικό της άνθρωπο σε αυτήν την κορυφαία θέση.

Ο Γκιρτζίκης θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ, αλλά τυπικά η θητεία του εκεί δεν έχει αρχίσει ακόμα. Ωστόσο αυτή η διαφορά μιας ώρας ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη (διορθωμένη) ανακοίνωση το βράδυ της Παρασκευής είχε σαν αποτέλεσμα στα περισσότερα ΜΜΕ να περάσει η αίσθηση ότι ο διορισμός είναι αυτόματος και δεν υπάρχουν άλλες διαδικασίες μέχρι την επικύρωσή του.

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ Η SKODA ΞΑΝΘΗ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΔ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ