760.000 ευρώ για καύσιμα στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας

Προκειμένου να μην παρατηρηθούν παλαιότερα προβλήματα, με άδεια ντεπόζιτα και περιπολικά σε αχρηστία λόγω έλλειψης καυσίμων.

Το ποσό των 760.000 ευρώ ενέκρινε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης για την προμήθεια καυσίμων, με τη μέθοδο της διαπραγμάτευσης, για τις ανάγκες των αστυνομικών διευθύνσεων του Έβρου ως το τέλος του 2014.

Προκειμένου να μην παρατηρηθούν παλαιότερα προβλήματα, με άδεια ντεπόζιτα και περιπολικά σε αχρηστία λόγω έλλειψης καυσίμων, κι αφού ο διεθνής διαγωνισμός ‘ναυάγησε’ ελλείψει ενδιαφέροντος από προμηθευτές, ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Αθανάσιος Καρούντζος, έδωσε με απόφασή του το ‘πράσινο φως’ στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις να φροντίσουν για την προμήθεια καυσίμων ανά υπηρεσία μετά από διαπραγμάτευση με τους οικείους προμηθευτές.

Το συνολικό ποσό που έχει προϋπολογιστεί αφορά τις ανάγκες όλων των αστυνομικών υπηρεσιών σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα έως το τέλος του 2014, δηλαδή για τους επόμενους περίπου 3 μήνες.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηαναγνώστου, σε ό,τι αφορά την Αλεξανδρούπολη, προς το παρόν, δεν παρατηρούνται ελλείψεις, ωστόσο ενόψει του χειμώνα το θέμα πρέπει να διευθετηθεί. Σχολιάζοντας το γεγονός ότι υπάρχει δισταγμός από την πλευρά των προμηθευτών και έλλειψη διάθεσης συνεργασίας, τουλάχιστον μέσω διαγωνισμού, τονίζει πως «έως ένα σημείο είναι κατανοητό, διότι στο παρελθόν, κάποιοι από αυτούς άργησαν πολύ να εξοφληθούν για τις υπηρεσίες που μας πρόσφεραν».

Πηγή: www.e-evros.gr