Τρέχει η Αλεξανδρούπολη! 1.800 συμμετοχές στο Run Greece!!!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Ολα είναι έτοιμα στην Αλεξανδρούπολη για την διεξαγωγή του πέμπτου Run Greece της σεζόν, σε μια πόλη που φιλοξενεί για πρώτη φορά φέτος τον συγκεκριμένο αγώνα.

Παρόλα αυτά οι πολίτες της, αλλά και εκείνοι των γύρω περιοχών, αγκάλιασαν το κορυφαίο δρομικό γεγονός της περιφέρειας και έδειξαν την επιθυμία τους να πάρουν μέρος σε μια γιορτή του αθλητισμού και να βγουν στους δρόμους.

Πολίτες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής δείχνουν έμπρακτα την στήριξη τους στη διοργάνωση, η οποία θα γίνει την Κυριακή (28/9), δεδομένου του ότι οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει τις 1.800, νούμερο που ικανοποιεί απόλυτα, αφού ξεπερνά τον στόχο για την πρώτη του χρονιά στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Μεταξύ εκείνων που δήλωσαν συμμετοχή είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, ο δήμαρχος της πόλης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, αλλά και η ολυμπιονίκης του τριπλούν Πηγή Δεβετζή (φωτογραφία).

Σε πρώτο πλάνο θα βρίσκονται οι αθλητές από όλη τη Βόρειο Ελλάδα, αλλά και οι απλοί πολίτες που θα επιλέξουν να βγουν στο δρόμο για να συμμετάσχουν στον αγώνα με όποιον τρόπο επιθυμεί ο καθένας.

Η μόνη ανησυχία των διοργανωτών έχει να κάνει με τα άστατα καιρικά φαινόμενα, που επικρατούν τις τελευταίες ώρες σε όλη τη χώρα. Παρόλα αυτά οι προβλέψεις είναι θετικές και φαίνεται πως τίποτα δεν θα χαλάσει την όμορφη μέρα και θα επιτρέψει μικρούς και μεγάλους να βγουν στους δρόμους της πόλης.

Στις 10.00 το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση για τον αγώνα των 10.000 μέτρων από τον Φάρο και με τερματισμό επίσης στον Φάρο. Στις 11.30πμ θα δοθεί η εκκίνηση για τα πέντε χιλιόμετρα με ίδια εκκίνηση και τερματισμό. Τέλος, την ίδια ώρα θα ξεκινήσουν και τα 600 μέτρα του παιδικού αγώνα με αφετηρία τα Public και τερματισμό στον Φάρο.