Λευκή ισοπαλία στην «Θρακιώτικη μάχη» της Λαμίας με την ΑΕΚ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

– Ισόπαλες με 0-0 αναδείχτηκαν Λαμία και ΑΕΚ σε ένα πολύ δυνατό φιλικό τεστ για τις δύο ομάδες, με έντονο το Θρακιώτικο χρώμα.

Βλέπετε για την ομάδα της Λαμίας αγωνίστηκαν δύο Θρακιωτάκια, οι Τσαμούρης και Μκρτσιάν ενώ για την ΑΕΚ αγωνίστηκαν οι Πλατέλλας και Μάνταλος.  Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι, που διεξήχθη στη Λαμία, με διάθεση και… νεύρο, όμως αυτά τα στοιχεία δεν φάνηκαν αρκετά για να ελέγξει το ματς. Η Λαμία πίεσε ψηλά, τη στιγμή που οι Κιτρινόμαυροι είχαν εμφανές πρόβλημα στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Επί τους ουσίας, μόνο σε δύο φάσεις σε ολόκληρο το πρώτο μέρος οι Κιτρινόμαυροι κατάφεραν να ανησυχήσουν τη Λαμία.

Στην πρώτη περίπτωση επρόκειτο για σπουδαία ευκαιρία, στο 4′, όταν ο Ντούνης έστρωσε τη μπάλα στον Πλατέλλα μέσα στην περιοχή, όμως ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός δεν τελείωσε τη φάση με το δεξί, αλλά έκανε ένα εκτός ισορροπίας αριστερό σουτ που πέρασε απελπιστικά έξω. Η επόμενη τελική της ΑΕΚ ήταν στο 31′, με τον Γροντή να κάνει μια προσωπική ενέργεια, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο. Όσον αφορά τη Λαμία, έψαξε το γκολ, βρήκε κενούς χώρους, ωστόσο οι δύο στόπερ (Κολοβέτσιος, Σαρρής) και ο Γεωργέας κατάφεραν να καθαρίσουν τις φάσεις που προέκυψαν, πριν γίνουν ευκαιρίες.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ είχε μια καλή στιγμή στο 47′ με ένα σουτ του Μάνταλου που δεν βρήκε στόχο. Η επόμενη καλή ευκαιρία του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους, στο 79′, όταν ο Χαϊκάλης βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, όμως το σουτ με τη μια που επιχείρησε πέρασε πολλά μέτρα πάνω από τα δοκάρια. Η καλύτερη στιγμή της Ένωσης ήταν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν από σέντρα του Πευταυράκη ο Λαμπρόπουλος πήρε μια κεφαλιά από πολύ καλή θέση, αλλά ο Μπλάζιτς μπλόκαρε εύκολα. Έτσι, το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα…

ΛAMIA (Μπάμπτης Τεννές): Γεωργίου (46′ Μπλάζιτς), Ζουλιώτης (74′ Μκριτσιάν), Τσαμούρης (46′ Κωστόπουλος), Ρέπετσας, Λεάντρο, Φατιόν, Καμαρά (74′ Αντωνόπουλος), Βασιλόγιαννης, Γιένγκα, Φράγκος (46′ Γκούρμα), Νεόφυτος

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης (54′ Καραγκιολίδης), Γεωργέας (71′ Κορδέρο), Γροντής (71′ Σβάρνας), Κολοβέτσιος (50′ Λαμπρόπουλος), Σαρρής (63′ Τζανετόπουλος), Ρόβας (50′ Φαγέ), Mάνταλος (50′ Ανάκογλου), Ζόριτς, Ντούνης, Πλατέλλας (50′ Μπαρμπόσα), Αραβίδης (63′ Πεταυράκης).