Κύπελλο Γ’ Εθνικής: Πρόκριση για Εθνικό με σκόρερ τον… Ζορό

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Μετά το επιβλητικό 4-0 της προηγούμενης Κυριακής, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κατάφερε να κερδίσει με 1-0 τον Άρη Ακροποτάμου και για το θεσμό του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής και να προκριθεί στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Καβάλα στις 26 Οκτωβρίου.

Ο προπονητής του Εθνικού παρέταξε την ομάδα του με δύο αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα του πρωταθλήματος, με τους Κοσκολό και Θεοδωράκη να παίρνουν τη θέση των Γκαϊδατζή και Φλώρου στο βασικό σχήμα. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε δυνατά στον αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο έκτο λεπτό της συνάντησης με το πλασέ του Σεργκέι Αγγελακάκη, γνωστού και ως… “Ζορό” από την μάσκα που είχε φορέσε αλά Μπλάνκο σε πανηγυρισμούς του κατά την περσινή περίοδο, στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Έβρου.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αποστολίδη. Οι αριθμητικές ισορροπίες στον αγώνα άλλαξαν στο 28ο λεπτό λόγω της αποβολής του Σεφερίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, μέσα σε διάστημα μόλις πέντε λεπτών. Ο Εθνικός κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό του σ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, χωρίς να απειληθεί στα μετόπισθεν, χάνοντας μάλιστα στο 38’ σημαντική ευκαιρία με τον Θεοδωράκη για ένα δεύτερο τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι, όπως και στο ματς του πρωταθλήματος, ρίσκαραν για να φτάσουν στην ισοφάριση, ενώ ο Εθνικός προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, η ομάδα του Ακροποτάμου έχασε ίσως τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στον αγώνα, όταν το σουτ του Αποστολίδη πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 56’ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν εκ νέου για πέναλτι ζητώντας χέρι του Κοσκολού.

Στο 67ο λεπτό στην πρώτη αξιόλογη φάση του Εθνικού στην επανάληψη, οι νεοεισελθόντες Φλώρος και Γκαϊδατζής συνεργάστηκαν, αλλά το σουτ του τελευταίου δε βρήκε τον επιθυμητό στόχο. Στο δίλεπτο 72’-73’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο ακόμη ευκαιρίες για την ισοφάριση, με τα σουτ των Αποστολίδη και Δούμπλατζη αντίστοιχα. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης κατάφερε όμως να διατηρήσει τη ψυχραιμία και την αυτοσυγκέντρωσή της φτάνοντας στη νίκη και την πρόκριση.

Στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, στο 83’ ο Καμπιώτης, μετά από όμορφη ατομική προσπάθεια, γύρισε τη μπάλα στον Φλώρο, που από το ύψος της μικρής περιοχής δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κουμπαράκης (Θράκης) με βοηθούς τους Κρυωνά (Σερρών) και Ζήρδα (Δράμας).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Φυσέκης, Θάνος (71’ Αμπραχαμιάν), Κατρανίτσας, Παρασκευάς, Λειβαδιώτης, Τορομανίδης, Καμπιώτης, Ελληνίδης, Κοσκολός (59’ Γκαϊδατζής), Θεοδωράκης (56’ Φλώρος), Αγγελακάκης

ΑΡΗΣ ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΥ: Κωνσταντάκος, Καμπερίδης, Ρετσινάς (46’ Πτηνόπουλος), Σεφερίδης, Καραγιαννίδης, Προβατίδης, Παπαζούδης, Δούμπλατζης, Παπαδόπουλος (60’ Σακκόπουλος)

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ